Jutros je započeto s uklanjanjem ostataka ruševine kuće poznate kao Janković ili starijim Pakračanima kao nekadašnja trgovina cipela „Šimecki“ na sjeverozapadnom uglu kod Velikog mosta.
Veliki pukotina koja se pojavila na sjevernom pročelju prijetila je urušavanju cijele kuće pa je komunalni redar Tomislav Luksetić u suglasnosti s vlasnikom izdao rješenje o njenom uklanjanju.
Uklanjanje provodi tvrtka Amić prijevoz, a cijenu od 44.000 kuna plaća gradski proračun. Radovi će biti gotovi u narednih nekoliko dana.
Upozoravaju se vozači da je promet dok se izvode radovi radi prisutnosti mehanizacije na kolniku otežan. Semafori na Trgu dr. Ivana Šretera su isključeno i promet regulira policija.


Prošlog tjedna tvrtka Stragatrans iz Lipika je uklonila ostatke ruševine mjesnog doma u Kusonjima koji je u vlasništvu Grada Pakraca. Danas i sutra bit će uklonjeni i posljednji ostaci šute nakon što su okolni stanovnici imali mogućnost uzeti ostatke građevinskog materijala koji im se činio iskoristiv. Ovo uklanjanje će koštati gradski proračun oko 50.000 kuna, a dok se ne javi potencijalni investitor na povećoj parceli koju je zauzimao dom na kusonjskom Trgu dr. Ante Starčević bit će travnata površina.