Pakrac će od 28. svibnja do 2. lipnja biti domaćin najvećeg multimedijalnog događanja u ovom dijelu Europe – Multipaka.

Multipak je projekt pokrenut 2012. godine u Pakracu, zajedničkim snagama Robertoshop trgovine, Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice Pakrac. Objedinjuje izložbu audio i video opreme, koncerte, video projekcije, predavanja, radionice i ostale popratne kulturne i edukativne sadržaje.

Najvažniji dio Multipaka je audio/video izložba, a ove godine brojne posjetitelje očekuje jedna od najvećih i najboljih audio/video izložbi na ovim prostorima. Izlagat će više od 40 izlagača, a uređaje koji će biti predstavljeni nemoguće je bilo gdje u Hrvatskoj vidjeti i čuti na jednom mjestu. Naglasak je i ove godine na HIFI uređajima vrhunskog dizajna i kvalitete koji će vam pružiti nezaboravno iskustvo uživanja u vrhunskom zvuku. Veliki broj ovih uređaja će svoju premijeru imati upravo u Pakracu pa će ovogodišnja izložba kao i one dosadašnje vjerujemo biti jedinstvena ne samo u domaćim već u svjetskim razmjerima. Glazbene slušaonice ćete i ove godine moći pronaći na različitim lokacijama: u Muzeju grada Pakraca, Gradskoj vijećnici, prostorima Robertoshopa i u Hotelu Pakrac.

PROGRAM

Ponedjeljak 28.5.

Multipak započinje u ponedjeljak 28. svibnja „Uličnim ateljeom“, likovnom radionicom za učenike osnovne škole koju će u dvorištu kompleksa Janković od 15 sati voditi Hrvoje Šebić. Istog dana u prostoru Gradske knjižnice u 20 sati je i projekcija prvog u nizu dokumentarnih filmova  „Whitney: biti svoja“.

Utorak 29.5.

Sljedeći dan rezerviran je za radionice u prostoru Gradske knjižnice Pakrac – od 10 do 12 sati tvrtka Proaxis kroz radionicu će prezentirati nComputing, smartboard i ruckus, dok će od 18 sati Goran Arbanas voditi radionicu i izložbu 3D modela „3D printeri - tvornice na vašem stolu". Dan završavamo projekcijom dokumentarnog filma „Moje stvari“, u 20 sati.

Srijeda 30.5.

U srijedu 30.5.2018. od 17 sati u Osnovnoj glazbenoj školi bubnjarsku radionicu vodi Branko Trajkov Trak, poznati bubnjar grupe „Zabranjeno pušenje“, a večer je ponovno rezervirana za dokumentarni film. Od 20 sati u Knjižnici će biti projiciran film „Good Things Await“.

Četvrtak 31.5.

Posljednjeg dana mjeseca svibnja od 20 sati nova projekcija dokumentarnog filma „Turizam“ Tonćija Gaćine, a od 21 sat u Spahijskom podrumu na svoje će doći ljubitelji glazbe uživo jer će koncert održati „Brass kvartet“.

Petak 1.6.

U petak u 12 h svečano otvaramo HI FI izložbu, dok nas u 16 h u prostoru nove gradske vijećnice u kompleksu Janković očekuje predavanje „Akustika malih prostora“, o čemu će nam govoriti dr.sc. Luka Rstić.

Novi koncert, ovaj put u Hotelu Pakrac je na rasporedu 1. lipnja, a svira grupa Rockeri.

Subota 2.6.

Središnji dan ovogodišnjeg Multipaka bit će subota 2. lipnja, a počinje jutarnjom Malom ljetnom školom aromaterapije koju će od 10 sati u Knjižnici voditi aromaterapeutkinja Sandra Wolf Kramarić.

Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći razgledati Hi-fi izložbu u glazbenim slušaonicama koje će biti postavljene u Muzeju grada Pakraca, Robertoshopu, Gradskoj vijećnici i Hotelu Pakrac.

U dvorištu kompleksa Janković bit će upriličena prodaja gramofonskih ploča, ponuda domaćih proizvoda, ručak za izlagače i posjetitelje, Geocaching event, besplatna vožnja biciklom, obilazak grada, ulični svirači, ceremonija čaja, a od 21 sat u Spahijskom podrumu slijedi koncert grupe Mayales.

Opširnije o ovom spektakularnom događaju možete saznati na: www.multipakexpo.com