Na Matkovcu je u tijeku 24. motocross utrka „Bljesak“ koja se tradicionalno boduje za prvenstvo Hrvatske. U dopodnevnom programu odvezeno je pet utrka prve vožnje u motocrossu u koje je nastupilo 65 vozača i jedna u utrci quadova s 10 natjecatelja.
Poslijepodne s početkom u 15 sati startat će druga vožnja, ponovo šest utrka koje će se voziti do 18 sati nakon čega će uslijediti podjela medalja i priznanja.
Otvarajući utrku Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, je najprije pohvalio upornost i ustrajnost organizatora Moto klub Pakrac-Lipik što već 24 godina uspijeva na visokoj razini organizirati ovu vrlo zahtjevu manifestaciju kojom se dodatno podsjeća i slavi vojno-redarstvena akcija „Bljesak“. Ivančić je poželio svim natjecatelja puno uspjeha, a prije svega siguran dolazak na cilj.


U društvu Nevije Straga, predsjednice Kluba, na svečanom otvaranju prisutnima se obratio i Stjepan Peršin, predsjednik Hrvatskog moto saveza koji se zahvalio Gradu Pakracu što podupire održavanje ovakve manifestaciju u svojoj sredini, ali i članovima Moto kluba Pakrac-Lipik koji uvijek besprijekorno organiziraju utrku te svim sponzorima, sucima, brojnom tehničkom osoblju, kao i vozačima i njihovim roditeljima jer bez njihovog napora i ulaganja trke ne bi bilo.

FOTOGALERIJA

U prijepodnevnim utrkama nastupilo je pet pakračkih vozača. Najmlađi Stefan Lenče i Noa Polenus nastupaju u klasi MX50J. Josip Tessari i Robert Jurčević nastupaju u klasi B 250, a Luka Papak u klasi MX2. Matija Tessari je zbog kvara na motoru na službenom treningu odustao, dok će ovih pet voziti i u poslijepodnevnom programu.
Ono što je organizatora bitno, unatoč nekoliko manjih padova nije bilo potrebe za liječničkom intervencijom.


.