Nakon gotovo 15 godina Srednja škola Pakrac obilježila je jučer prijepodne svoj Dan prigodnim programom u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ na kojem su predstavili sve svoje aktivnosti, natjecanja i projekte na kojima su radili protekle godine kroz prezentacije, glazbeni, plesni i scenski program koji su u suradnji s profesorima priredili učenici srednje škole i učeničkog doma.


Do zadnjeg mjesta ispunjenoj dvorani obratio se ravnatelj srednje škole Dario Čilić rekavši da mu je čast pozdraviti kolege ravnatelje, voditelje škole i doma, stručne suradnike, kolege nastavnike, odgojitelje i drage učenike na obilježavanju Dana škole. Zahvalio se svima na dobroj suradnji, kolegama profesorima na trudu i znanju koje su uložili nastojeći učenike što bolje pripremiti na nadolazeći život, radnicima škole na tehničkoj podršci kojom su doprinijeli što boljim radnim uvjetima te posebno učenicima škole koji su je svojim rezultatima i aktivnostima najbolje promovirali na natjecanjima svih razina; školskim, županijskim, regionalnim i državnim. S ponosom je istaknuo kako je Srednja škola Pakrac prva uvela volontiranje u palijativu, da su zapaženi kao volonteri iz školskih klupa kao i po svom humanitarnom radu. Sve ih je zamolio i za daljnju suradnju, tim više što je srednja škola ove godine ušla u eksperimentalni program „Škola za život“, te je ovom prilikom svim nastavnicima i profesorima prvih razreda poželio što bolje snalaženje u projektu. Također je spomenuo da mješoviti učenički dom ove godine prolazi kroz energetsku obnovu, što će po njenom završetku podići standard učenika smještenih u njemu. Izrazio je nadu da će vrijeme i obaveze koje su pred njima uspješno privesti kraju, da će bezbolno završiti nastavnu godinu i državnu maturu te na kraju svega živi i zdravi zasluženo otići na godišnji odmor!


Tijekom četverogodišnjeg školovanja odličan uspjeh ostvarile su učenice Melita Klaić (opća gimnazija), Barbara Krejči (opća gimnazija) i Karla Rade (opća gimnazija), dok su tijekom petogodišnjeg školovanja odličan uspjeh ostvarile Barbara Pečur (medicinska sestra opće njege) i Tamara Matijević (medicinska sestra opće njege), a prisutnim učenicama su uručene prigodne nagrade za ostvaren uspjeh.
Na županijskoj razini natjecanja učenici su sudjelovali u čak 11 predmeta i ostvarili izvrsne rezultate. Prva mjesta u kategorijama natjecanja po razredima: Hrvatski jezik - Lara Radivojević 1a (mentorica Blanka Brkašić), Stela Sarić 3a (mentorica Tanja Španjić) i Barbara Krejči 4a (mentorica Blanka Brkašić) koja je zbog izvrsnog rezultata pozvana i na državnu razinu natjecanja na kojoj je ostvarila 6. mjesto u konkurenciji 25 natjecatelja; engleski jezik Franko Kelemen 2a (mentorica Zvjezdana Šteković), njemački jezik Stela Sarić 3a (mentorica Davorka Lokner), latinski jezik Marta Tomić 2a (mentorica Barbara Rožman) i Marija Šapić 2a (mentorica Barbara Rožman); talijanski jezik Marijana Gašparović 4a ( mentorica Marija Puškarić), kemija Stela Sarić 3a (mentorica Mira Radanović), biologija Gea Zandona 4a (mentorica Vesna Ančić), povijest Anamarija Pavičić 2a (mentor Branko Križan), u području zdravstva učenica Marta Pritišanec plasirala se na državno natjecanje a dvije sportske ekipe, muška malonogometna i ženska rukometna pod vodstvom mentora Marija Tušeka osvojili su prvo mjesto na županijskoj razini. U sportskim aktivnostima sudjelovali su i učenici učeničkog doma te su odbojkaši pod mentorstvom Jaroslava Šebe i badmintonaši i badmintonašice pod mentorstvom Luke Ogrizeka na regionalnoj Domijadi osvojili prva mjesta.
Slijedila je prezentacija aktivnosti, obilježavanja važnih datuma, školskih i izvanškolskih projekata u koje su učenici i profesori proteklu godinu uložili puno volje, truda i vremena te tako oplemenili i obogatili školski život, te glazbeni, plesni i scenski dio programa po završetku kojega su učenici, koji su jučer imali slobodan dan, druženje nastavili u sportskoj dvorani gdje su igrali futsal.