Vokalna skupina Contesse svojim je sinoćnjim nastupom pred četrdesetak slušatelja u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole otvorila Pakračko kulturno ljeto 2018. Ravnateljica škole Alfreda Petani Grafina poželjela je dobrodošlicu svima koji su došli uživati u glazbenoj večeri te prepustila riječ Miroslavu Ivančiću, predsjedniku Gradskog vijeća koji je službeno otvorio ovogodišnje Pakračko ljeto.


Contesse su nastale 2015. godine kao izdvojena skupina velikog pjevačkog zbora OGŠ Pakrac i u početnoj postavi bile su kvartet koji su činile Kristina Zednik, Marta Filipović, Sara Komljenović i Ana Kobetić. Sada već bivše polaznice škole pod umjetničkim vodstvom prof. Tee Silađi koja je ujedno i aranžer i korepetitor vokalne skupine, Contesse bilježe zapažene koncertne nastupe, a početkom 2017. snimile su i svoj prvi album. Od početka ove godine djeluju kao trio jer je Ana Kobetić radi preseljenja u drugu državu sada tek povremena članica. U 90-minutnom sinoćnjem programu Contesse su izvodile skladbe klasične, filmske i popularne glazbe a u nastupu im se priključio i Kristijan Kostić školovani tenor ujedno i učitelj glazbene škole.

Na samom kraju jučerašnje glazbene večeri, ravnateljica Alfreda Petani Grafina prigodnim je poklonima darivala Contesse, Kristijana Kostića i prof. Teu Silađi, koja nije mogla sakriti oduševljenje odličnom vokalnom izvedbom soprana vokalne skupine Contesse Marte Filipović, koja je rasturila sinoć.

Nastavak "Pakračkog kulturnog ljeta" slijedi već danas, predstavljanjem romana „Žetva u polju otrova“ autora Ante Guge, koje će se održati u Gradskoj knjižnici s početkom u 19 sati.