Do polovine svibnja od 100.000 kuna  u gradskom proračunu predviđenih za poticanje razvoja gospodarstva na području Grada Pakraca potrošeno je 32.000.

Troje poduzetnika iskoristilo je mogućnost poticaja od 10.000 kuna za kupovinu   opreme, a jedan poduzetnik je iskoristio poticaj od 2000 kuna za zapošljavanje novog radnika na puno radno vrijeme. Istovremeno dva zahtjeva su u obradi, odnosno čeka se kompletiranje njihove dokumentacije, doznajemo od Vinka Pečanića, voditelja odsjeka za gospodarstvo i financije u gradskoj upravi.

U programu poticanja zapošljavanja liječnika, gdje je u proračunu za ovu godinu također predviđeno 100.000 kuna odobrena su četiri zahtjeva doktorima medicine  za subvencioniranje 50 posto iznosa cijene usluge dječjeg vrtića za šestero djece te četiri zahtjeva za subvencioniranje troškova specijalizacije u iznosu od 800 kuna mjesečno, čime je potrošeno do sada oko 21.000 kuna. Na čekanju kompletiranje dokumentacije su četiri zahtjeva za  subvencioniranje do 2 posto kamata na stambene kredite za nekretninu koja se nalazi na području Grada Pakraca.