„Prepoznavanje i procjena obitelji u riziku pri inicijalnom kontaktu u centru za socijalnu skrb i kod ostvarivanja novčanih prava“, naziv je edukacije u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koja je danas u Hotelu Pakrac okupila 36 stručnih radnika centara za socijalnu skrb koji geografski gravitiraju ovom području.

Prije početka stručnog dijela programa prisutne je, uz gradonačelnicu Pakraca Anamariju Blažević, ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pozdravio Josip Sarić, voditelj Službe za statistiku, analitiku i stručno usavršavanje. Tom  je prilikom objasnio i "kriterij odrabira" domaćinstva današnjeg skupa. Naime, za naš gradić i udobnost pakračkog hotela odlučio se čitajući novinski članak o mladoj pakračkoj poduzetničkoj obitelji Terranova, objavljen u jednim dnevnim novinama te ih odlučio podržati organizacijom jednog ovakvog stručnog skupa.

Izvoditelj edukacije je Hrvatska udruga socijalnih radnika, a edukaciju će ispred Hrvatske udruge socijalnih radnika voditi Štefica Karačić i Sunčica Dominiković Šafranić, dok će izlaganje imati i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova gđa Višnja Ljubičić, doznali smo od Dubravke Šebić Stoček, ravnateljice Centra za socijalnu skrb Pakrac.