Češka beseda Prekopakra lani je proslavila 110 godina rada što su obilježili prigodnom monografijom. U jubilarnoj godini su imali 31 nastup kroz folklornu sekciju djece i odraslih te glazbenu i mješovitu sekciju. Najmanje nastupa imala je dječja folklorna sekcija čija nastavak rada je zbog malog broja zainteresirane djece upitan, izvijestio je na skupštini što je sinoć održana u Češkom domu u Prekopakri njen predsjednik Antun Roček.


Za takav rad su potrošili 109.000 kuna od čega je 10.000 osigurano iz pakračkog proračuna, 2.000 iz županije, a 32.000 su dobili od Saveza Čeha u Hrvatskoj. Tom iznosu treba još pridodati i 43.000 kuna koliko je koštalo priprema i tisak monografije što je najvećim dijelom pokriveno iz sredstava akumuliranih u prijašnjim godinama.
Što se tiče plana rada i financiranja u ovoj godini nema nikakvih bitnijih novina.


Sinoćnja skupština koju je vodio tajnik Igor Matek, a koja je održana dijelom na hrvatskom, dijelom na češkom jeziku, iskorištena je i za promociju CD na kojoj se nalazi za sada samo instrumentalna glazba koju izvodi njihov glazbeni sastav, a na koji bi u ovoj godini trebalo biti dodana još i vokalna izvedba njihovog zbora. Zbog toga je CD za sada umnožen u samo 10 primjeraka koje je dopredsjednica Slavica Plavček na svečan način uručila Alojzu Huški, voditelju glazbenog sastava.
Skupštinu su pozdravili Marija Valek iz Saveza Čeha u Hrvatskoj te Zvonko Uličnik iz Vijeća češke nacionalne manjine Požeško-slavonske županije.

Skupština je iskorištena i za kulturno-umjetnički program u kojem su osim Prekopakrana nastupili i češke besede iz Lipovljana i Jazvenika kod Siska nakon čega je održana zabava.