Muzej Grada Pakraca nakon cijelog desetljeća ponovo je ugostio Sinišu Njegovana Stareka i njegovu 14. samostalnu izložbu naziva „Proljetna paleta“ u večernjim satima jučerašnjeg dana.


Ovaj svestrani umjetnik se osim slikarstvom bavi i pisanjem pjesama, povijesnih članaka, humoreski i aforizama koje je objavljivao na hrvatskom i češkom jeziku, a mnogima je poznat i kao saborski zastupnik koji je u dva mandata u Hrvatskom saboru zastupao češku i slovačku nacionalnu manjinu.
Slikarstvom se bavi od 1990-ih godina i do sada je izlagao na brojnim samostalnim i skupnim izložbama na kojima se predstavio kao slikar, karikaturist i ilustrator. Posjetiteljima muzeja jučer predstavljena nova izložba ciklus je slika nadahnutih velikim umjetničkim pokretima 20-og stoljeća poput apstraktnog ekspresionizma tašizma i suprematizma.


Uz pozdrave i uvodne riječi autora i ravnateljice muzeja Jelene Hihlik, izložbu je otvorila autorova dugogodišnja prijateljica i školska kolegica Ljerka Major dok su je glazbom popratile autorova unuka Lucija i učenice OGŠ Pakrac.
Svi koji nisu bili u prilici sudjelovati u jučerašnjem otvorenju izložbe, bogat opus Siniše Njegovana Stareka moći će pogledati do 11. lipnja u Muzeju Grada Pakraca.