Projekt aglomeracija i aktualna katastarska izmjera najvažnije su trenutne aktivnosti na području naselja Pakrac istaknula je sinoć gradonačelnica Anamarija Blažević na sastanku s predstavnicima gradskih mjesnih odbora Pakrac na kojem su bili Marijan Gašpar ispred MO Pakrac sjever i Damir Pejša, ispred MO Pakrac centar, dok se ispred MO Pakrac jug nije pojavio nitko. Gradsku upravu predstavljala je Marija Čar, voditeljica odsjeka za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove.
Govoreći o katastarskoj izmjeri gradonačelnica je istaknula da se odvija čak i brže od planiranog pri čemu je tu aktivnost ocijenila izuzetno važnom i za grad i za građane jer će se napokon dobiti slika stvarnog stanja u urbanom prostoru pri čemu je za građane cijela ta aktivnost posve besplatna, ali je iskazala i čuđenje zbog slabe suradnje građana s geodetima.
Projekt aglomeracije je u fazi očekivanja odobrenja javnog natječaja za izvođače. Upravo infrastrukturni radovi koji trebaju biti izvedeni u podzemlju većine pakračkih gradskih prometnica kroz ovaj projekt su bili razlog što su zakočeni neki drugi manji projekti. No ako se nije radilo na ulicama, radili su se papiri i puno je projekata pripremljeno čija realizacija će biti moguća nakon obavljenih infrastrukturnih radova. Upravo zbog te papirologije, ali i drugih sve većih obveza koje se stavljaju pred gradsku upravu, u njoj će se uskoro zaposliti novi školovani ljudi, najprije kao pripravnici, pa će i sva papirologija ići brže.
Papirologija je često teži dio posla u nekim projektima i nerijetko njena izrada, što podrazumijeva niz zakonski neophodnih odobrenja, traje i duže od same gradnje, istaknuto je i na ovom sastanku.
U samom gradu u ovom trenutku su najprimjetljiviji radovi na energetskoj obnovi stambenih zgrada. No uskoro bi trebala biti otvorena još neka gradilišta, prvenstveno u Aleji kestenova gdje treba ići nova prometnica u njenom sjevernom dijelu, ali će se raditi i na južnom gdje će biti izgrađena pješačka i biciklistička staza što će ugroziti opstanak postojećih stabala kestenova. Govoreći o toj temi gradonačelnica je rekla da nikome nije u interesu rušiti stabla i da će se u suradnji sa strukom pokušati sačuvati ono što je zdravo i ne smeta budućim prometnicama, a zanoviti ono što se zbog starosti ili radi iskorištenosti prostora bude moralo srušiti. Naglasila je da je u Pakracu posljednjih godina jako puno stabala zasađeno, a to je najprimjetljivije u „Veneciji“, i na drvoredu od petlje do Spara.
Također je istaknula da će se uskoro nastaviti radovi na spomeniku hrvatskim braniteljima, a očekuje na jesen i početak radova na ostalom dijelu glavnog gradskog trga.
Marijan Gašpar je kao problem kod nesuradnje građana s geodetima istaknuo da nije stvar u građanima koji su tu, nego u praznim kućama kojih na području MO sjever ima jako puno. On je također istaknuo da njegove susjede veseli projekt aglomeracija jer u tom dijelu grada još uvijek sve kuće nemaju mogućnosti spoja na gradsku kanalizaciju.
Damir Pejša je istaknuo potrebu da se bojom osvježi jedan od gradskih simbola, kapela Sv. Josipa što je gradonačelnica obećala da će biti obavljeno do idućeg dana grada.
S ovim sastankom ovoproljetni ciklus sastanaka gradonačelnice i gradske uprave s mjesnim odborima je pri kraju jer je većina sastanaka sa seoskim mjesnim odborima odrađena unazad dva mjeseca.