U sklopu obilježavanja 23. godišnjice VRO „Bljesak“ čiji se pobjedonosni završetak ujedno obilježava kao Dan branitelja Grada Pakraca, izaslanstva gradova Pakraca i Lipika te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su počast poginulim braniteljima dvaju gradova paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca. Uz dogradonačelnika Marijana Širca i predsjednika gradskog vijeća Miroslava Ivančića, našima palim borcima i sugrađanima počast su odali i dogradonačelnik Lipika Slobodan Katunar, predsjednik gradskog vijeća Lipika Mladen Dolić, Davor Huška pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU, Miroslav Vacek izaslanik ministra hrvatskih branitelja, Mario Seleši izaslanik župana Požeško-slavonske županije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca Lipika i predstavnice  Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije.

Poslije obilježavanja obljetnice „Bljeska“ na pakračkom groblju upriličena je sveta misa Za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u crkvi Uznesenja BDM u Pakracu.

 

Glazbeni naglasak na jučerašnji dan dao je koncert Radojke Šverko, hrvatske glazbene dive raskošnog volumena glasa i bogate domaće i inozemne karijere, koja je nastupila u Hrvatskom domu „dr. Franjo Tuđman“.

U repertoaru koji je nudio presjek njene pedesetogodišnje karijere imalo je prilike uživati 80-ak slušatelja koje loši vremenski uvjeti nisu obeshrabrili u dolasku, a kao pratnja Radojki Šverko u nekoliko pjesama nastupio je i zbor KPD Sloga Pakrac.

foto: Tomislav Ević i Matija Kulhavi