“PAMELA does Art” naziv je događaja u sklopu programa Erasmus + koji je na desetak dana na Omanovcu okupio mlade umjetnike iz pet europskih zemalja kako bi na svoj način ukazali na društvene nejednakosti, što je i tema ovogodišnjeg projekta. U organizaciji Udruge Ocean znanja u RH, trideset i pet mladih Španjolaca, Bugara, Portugalaca, Njemaca i Hrvata starosne dobi do 30 godina, na popularnom pakračkom izletištu će kroz brojne radionice usavršavati glazbeni, dramski, likovni ili snimateljski talent, a neobično ispreplitanje talenata pretočit će u multimedijalni događaj koji će Pakračanima prezentirati u subotu 5. svibnja u Caffe baru Cinema.

PAMELA je akronim za Poetry And Music Equals Legendary Art, pokret koji okuplja mlade umjetnike iz različitih zemalja koji žele pokazati kako umjetnost može promijeniti način na koji gledamo svijet, a kako doznajemo od Zrinke Suk iz zagrebačkog Oceana znanja, umjetnici su za ovaj projekt pažljivo selektirani iz raznih područja pa s nestrpljenjem očekuju kakav će rezultat dati njihova kolaboracija.

Kako se osjećaju na Omanovcu, doznali smo od Njemice Eve koja nam je rekla: „Ovdje je prekrasno. Prijavila sam se jer mi je interesantna ideja spajanja raznih talenata, a Omanovac je upravo savršeno mjesto za nas jer prirodni sklad umjetnike dodatno inspirira“.

Dobru energiju i ideju prepoznali su i pakrački OPG-ovci Voćko i Rosman koji su svojim donacijama boravak u Omanovačkom „Zelenom vrhu“ polaznicima programa učinili ugodnijim. Ako se boravak uopće može učiniti ugodnijim pored, umjetnicima omiljenog Deana Nagya, uvijek sjajno raspoloženog domaćina.

„Pozivam ovim putem Pakračane da nas svakako posjete u subotu u Cinemi. Očekuje vas puno pozitivne energije, vidjet ćete zadovoljne ljude koji rade ono što najviše vole i pritom se trude biti odgovorni građani. Pripremili smo vam izložbu fotografija, likovnih radova, recitiranje poezije uz glazbenu pratnju te na kraju glazbeni dio“, događaj je najavila Zrinka Suk iz zagrebačkog Oceana znanja.

Projekt je financirala Agencija za mobilnost i programe EU u okviru Erasmus+ programa, a za sve je ulaz besplatan.