Za danas najavljena radna akcija s ciljem otklanjanja šteta nastalih početkom godine bila je uspješna, rekao je predsjednik planinarskog društva Zoran Milaković. Zadovoljan je odazivom, tako da je dvadesetak članova planinarskog društva uz pomoć nekoliko građana danas radilo na uklanjanju propale nadstrešnice iznad pecare i srušenog stabla kruške, poravnavanju prerovanih površina oko doma kao i na kopanju rupa za pripremu sadnje novih stabala umjesto onih koje je uništio potkornjak prijašnjih godina.
Ovo je samo prvi korak, jer će se nakon današnjih radova na uklanjanju ostataka stare nadstrešnice početi raditi na idejnom rješenju kao i na zatvaranju financijske konstrukcije za izradu nove, a kako planinarsko društvo ne obiluje novcem prijavljivat će se na natječaje i potraživati sredstva, a tražit će i donacije u materijalu i stručnoj pomoći.
Uz radne akcije poput ove rade i na održavanju planinarskih staza koje su također pretrpjele oštećenja, a članovi Planinarskog društva Psunj aktivni su i u svom redovnom djelovanju tako da su nedavno bili na izletima na Biokovu, Mosoru i Učki.
Omanovac je danas bio i mjesto polaganja ispita za vodiče A standarda u vodičkoj službi Hrvatskog planinarskog saveza, stručne službe Saveza koja se bavi vođenjem grupa u planinarenje. Oko 30 polaznika je danas polagalo najprije pismeni ispit, a zatim praktični dio ispita koji se sastojao od vođenja grupe, orijentacije, prve pomoći i praktične primjene čvorova.