Promjene u Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, novi Zakonu o OPG-ima, gradski natječaj za OPG-e i obrte, mjera Programa ruralnog razvoja bile su teme javne tribinu za poljoprivrednike s područja Pakraca i Lipika koju je u četvrtak u gradskoj vijećnici organizirao Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca.

Nikola Ivanović, predsjednik VSNM Pakrac i zamjenik gradonačelnice istaknuo je da je važno da poljoprivrednici s našeg područja imaju informacije o promjenama u zakonodavstvu i pozvao ih da iskoriste mogućnosti koje novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu pruža, kao i mogućnosti gradskog i drugih natječaja za poljoprivrednike.

Poljoprivrednici, njih gotovo 50,  ukazali su na gotovo katastrofalno stanje s divljači i uništavanjem usjeva, posebice u selima podno Psunja.

Nakon tribina je podijeljen  sjemenski kukuruz poljoprivrednicima, koju je Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca  osiguralo u saradnji s Komesarijatom za izbjeglice Vlade Republike Srbije i Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba, izvijestio je pakrački dogradonačelnik Ivanović.