Tek što je završila sezona zimske službe, pakračka nadcestarija okreće se poslovima redovnog održavanja naša četiri prometna pravca koji imaju status državnih cesta: prema Dauvaru, Požegi, Okučanima i Novskoj. Tako bi idući tjedan već trebalo započeti radovi na redovnoj košnji bankina, kao i održavanju putnih jaraka, rekao je Zdravko Svjetličić, voditelj pakračke nadcestarije.

Za ova četiri prometna pravcu  na redovno održavanje će biti ove godine utrošeno uobičajenih oko 2,5 milijuna kuna. Znatan dio tih sredstava, oko 600.000 kuna, bit će utrošeno na presvlačenje kompletnog asfalta u dužini od oko 500 metara na tri pravca: u Kusonju od kapele Male Gospe do približno mosta; u Donjem Čagliću na izlasku prema Bijeloj Stijeni i na tri lokacije na područjima Jagme i Korita.

Svjetličić očekuje da će ovi radovi započeti do kraja travnja te će se u vrijeme njihovog izvođenja promet odvijati otežano.

Koliko je poznato Svjetličiću ove godine nisu u planu nikakva sredstva za pojačano održavanje jer je u tijeku izrada papirologija za nastavak projekta „Beterment“ koji je pred nekoliko godina „stao“ u Omanovcu, a kojim se priprema temeljita modernizacija državnih cesta na potezu od Omanovca, preko Pakraca i Lipika, pa u obadva pravca prema Okučanima i Novskoj kojim se predviđa uvođenje mjestimičnih trećih traka, izrada dva kružna toka u Pakracu, nastavak izgradnje biciklističkih i pješačkih staza.  Kada će se i što točno raditi znat će se nakon ishođenja građevinske dozvole.