Na odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana otvoren je prijepodne čitateljski kutak kako bi se malim bolesnicima kojima je nužan ostanak u bolnici radi liječenja ovakvim obogaćivanjem njenog interijera i sadržaja olakšao boravak i ispunilo vrijeme.

Ovoj aktivnosti  koju odjel pedijatrije provodi u sklopu akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“   cilj je uvođenje europskih standarda bolničkog liječenja djece koji uključuju 24 satni boravak roditelja s djetetom, sadržaje poput igraonica, škola u bolnicama i bolničkih prostora oplemenjenih za ugodan boravak djece poput ovoga s konačnim ciljem maksimalnog smanjenja boravka djece u bolnici. Realizacija ovog projekta  pakračku bolnicu i odjel pedijatrije dovodi korak bliže tituli „Bolnički odjel prijatelj djece“.

Projekt je financiran od strane Grada Pakraca, koji je na otvorenju predstavljao dogradonačelnik Marijan Širac. Njegovu provedbu zajedničkim radom ostvarili su učenici Osnovne škole braće Radića Pakrac i učiteljica Božidarka De Zan koji su donirali namještaj, stolove i stolice, djelatnici odjela za pedijatriju među kojima je posebno istaknut  angažman medicinske sestre Miroslave Šuperina te djelatnici Gradske knjižnice koju je predstavljala njena ravnateljica Monika Lucić Fider a koja je oplemenila čitateljski kutak darivanjem prikladne knjižne građe.

Pedijatrica  Dr. Jasmina Harambašić Jendrašić zahvalila je svima koji su svojim angažmanom doprinijeli ostvarenju ovog sadržaja te se zahvalila i dječjem vrtiću Maslačak i prisutnoj ravnateljici Višnji Klobučar na dosadašnjoj suradnji, pri čemu je naglasila doprinos vrtićaraca i njihovih odgajatelja prilikom ukrašavanja odjela uoči Božića.

U sklopu otvorenja učenici 3. razreda Područne škole Prekopakra izveli su satiričnu predstavu „Zašto ne čitati bajke“, a odličnu atmosferu na otvaranju glazbenom točkom na gitari dodatno je upotpunila i Biljana Sudar, učenica Osnovne glazbene škole Pakrac.

Ravnateljica Bolnice Marina Major na kraju skupa zahvalila je svima  prisutnima, koji su angažmanom, radom, donacijama i financiranjem doprinijeli ostvarenju ove akcije.