Pakračka utrka „Bljesak“ proglašena je od Hrvatskog moto saveza za najbolje lani organiziranu motocross utrku u zemlji, rečeno je jučer na Skupštini Moto kluba „Pakrac-Lipik“ što je održana na Matkovcu pri čemu je i prezentirano i priznanje koje su nedavno dobili u HMS-u.

Ovo nije prvo takvo priznanje pakračkom moto klubu, a da su bolji organizatori nego natjecatelji ne čudi jer je moto sport zbog tehničkih zahtjevnosti izuzetno skup i sam klub i obitelji natjecatelja bez ozbiljnog sponzora se ne mogu nositi s najboljima. No unatoč tome četiri lanjska službena natjecatelja: junior Noa Polenus te seniori Luka Papak, Matija Tessari i veteran Davor Lenče solidnim nastupima skupili su dovoljno bodova u konkurenciji 15 klubova koji su vozili za prvenstvo Hrvatske da osvoje ekipno peto mjesto. U ovoj godini se nadaju i boljim rezultatima, a takav ambiciozan plan temelje na nova tri vozača, pa će se lanjskoj četvorki ove godine priključiti junior Stefan Lenče i seniori Robert Jurčević i Josip Tessari, izvijestio je Skupštinu u ime odsutne predsjednice Nevije Straga, Drago Skalnik. No osim pohvale od njega smo čuli i kritike na račun dijela članstva jer natjecateljima iz cijele Hrvatske je Matkovac izuzetno atraktivna staza, a nakon svibanjske trke u drugom dijelu godine ona nije održavana na adekvatnoj razni što se ove godine mora popraviti, naglasio je ovaj veteran moto sporta u Pakracu.

Za lanjsku aktivnost MK Pakrac-Lipik je potrošio  45.000 kuna (Grad 28.000), a ove godine im toliko treba samo za organizaciju  utrke „Bljesak“ koja će se ponovo za prvenstvo Hrvatske u kojem nastupaju i Slovenci voziti 20. svibnja. Pored toga za minimum rada kluba je potrebno još oko 25.000 kuna, a nadaju se da će Grad pomoći s 35.000 što je u raspravi Ivan Fričer ocijenio nedovoljnim s obzirom na rezultate koje klub kao organizator i natjecanjem ostvaruje na državnoj razini.

Lanjsku aktivnost, kako natjecateljsku, tako i organizacijsku, posebno činjenicu da privlače sve više mladih,  pohvalili su gosti: dogradonačelnik Marijan Širac i tajnik Sportske zajednice Denis Relota pri čemu je Širac pozvao da traže od Grada i gradskih institucija tehničku pomoć u organizaciji utrke s obzirom da je ona, unatoč svim zahtjevnostima, jedna od pakračkih turističkih posebnosti i prepoznatljivosti.

Sponzorima, oko dvadesetak pojedinaca i institucija, koji su lani klubu pomagali više u materijalu i radu, a manje u novcu, izrazili su zahvalnost pisanim priznanjima.