Do nova dva boda došao je Hajduk u drugom proljetnom kolu u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje pobijedivši jučer na svom stadionu Vuteks Slogu iz Vukovara s 2:0 golovima  Filipa Dietzmana i iz jednaesterca Danka Cerovečkog.

Utakmica je odigrana po izuzetno teškom terenu mjestimično posve natopljenom vodom. U takvim uvjetima Hajduk se je puno bolje snašao i cijelo prvo poluvrijeme apsolutno dominira satjeravši povremenu cijelu gostujuću momčad u svoj šesnaesterac. Već u 10. minuti Darko Kovačić je izuzetno dobrom asistencijom izbacio samog Filipa Dietzmana koji je gurnuo loptu pored istrčalog golmana u gol.  Nakon toga prilike za Hajduk  se redale, ali i promašivale što je djelomično zasluga i gostujućeg vratara, ali i zgusnute obrane gostiju koji su u više navrata blokirali ili obranili i po nekoliko udaraca u razmaku manje od jedne minute. Stoga se na drugi gol čekalo do početka drugog poluvremena i odličnog prodora Dietzmana po lijevoj strani koji je poslužio Cerovečkog na suprotnom vrhu šesnaesterca. On je prevario svog čuvara i kada je uputilo šut ovaj je uklizao, ali je put lopti spriječio ispruženom rukom, te sudac pokazuje na jedanaesterac koji je Cerovečki rutinski realizirao.

Kao i tjedna dana ranije Hajduk je poslije 60-te minute stao, dozvolio gostima, očito trkački spremnijim da najprije uhvate ravnotežu, a potom i ozbiljnije priprijete. No stvorili su tek jednu izglednu šansu u 84. minuti kada je iz neposredne blizine njihov vođa napada nakon prizemnog dodavanja suigrača zabio gol, ali ga sudac na intervenciju pomoćnika nije priznao zbog ofsajda što je izazvalo  prosvjed gostujuće ekipe, ali ništa izvan sportskih okvira. Naglašavamo to s obzirom da je utakmica odigrana u izuzetno teškim vremenskim i terenskim prilikama pri čemu su obje momčadi, osim za zalaganje i požrtvovnost zaslužuju pohvale i za sportsko i korektno ponašanje što je malobrojna publika znala nakon utakmice pozdraviti pljeskom.

S ove dvije pobjede u nastavku prvenstva Hajduk je nakon nepunog 17. kola s  19 bodova s 13. došao na 11. mjesto, ali što je važnije od zone ispadanja kojoj je na kraju jeseni bježao samo jedan bod, došao na razmak od sedam bodova. Ostane li u nedjelju neporažen u Našicama koji su mu najbliži susjed na tablici s 22 boda, to bi mogla biti najava priključenja gustoj sredini tablici pri čemu sedmi, upravo jučerašnji protivnik iz Vukovara ima 25 bodova.

Za Hajduk su jučer nastupili:  Matijašević, Baškiera, Lesiček, Fogl, Ceroveči (od 87. minute Luksetić), Komljenović, Petrović (od 87. Grubišić), Dietzman (od 64. Filipović), Kovačić (od 81. V. Svjetličić), Rekavić, Šugić (od 46. Krenek). Trener. Renato Krizmanić.