Zvjezdana Drašner, streličarka SK Kuna je najbolja sportašica Pakraca u 2017. godini, Patrik Amić, njezin klupski kolega, najbolji je mladi sportaš, dok je najboljim sportskim djelatnikom u 2017. godini proglašen Sadmir Delihodžić iz KK Slavonski banovac. Rezultati su to 25. tradicionalnog izbora najboljeg sportaša Pakraca u protekloj godini, koji su predstavljeni na svečanosti dodjele nagrada, održanoj 15. ožujka u Hotelu Pakrac.
Nagradu mladom Patriku Amiću uručio je Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice grada Pakraca. Njega samog, Delihodžića, kao najboljeg sportskog djelatnika nagradila je Ivana Orban, direktorica LRA PC Pakrac, dok je iz ruku gradonačelnice Anamarije Blažević, nagradu za najbolju sportašicu Pakraca u ime odsutne Zvjezdane Drašner primio Zoran Petrović, predsjednik SK Kuna.

Novosti u načinu izbora

Izbor sportaša godine priredba je s dugogodišnjom tradicijom i održava se redovito u sklopu proslave Dana Grada Pakraca, u suorganizaciji Pakračkog lista i Sportske zajednice grada Pakraca, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.
Ovaj 25. po redu izbor bio je nešto drugačiji nego dosadašnji. Prva novina je da je proces izbora poprilično demokratiziran pa je u ovogodišnju proceduru glasovanja bilo uključeno 12 od ukupno 16 udruga članica Sportske zajednice Grada Pakraca. To je iznjedrilo 12 kandidata razvrstanih u tri kategorije. Osim toga, tako je i izbor ovogodišnjeg sportaša u jednu ruku pravedniji jer glasovi dolaze izravno od kolega sportaša. Druga različitost su novoustoličeni izbori mladog sportaša odnosno sportskog djelatnika.


„Ove godine htjeli smo dodatno motivirati i nagraditi mlade sportaše, ali i sportske djelatnike volontere koje publika i novinari rijetko uočavaju, ali bez kojih sport i sportska događanja ne bi bila isti. S toga će ove nagrade, kao naše tradicionalno sportsko priznanje koje osigurava Pakrački list, odnosno Poduzetnički centar Pakrac, danas kući ponijeti troje dobitnika, a ove godine smo, za razliku od ranije, njihova imena pokušali tajiti do posljednjeg trenutka“, rekao je Darko Baronica, novinar Pakračkog lista u ime organizatora svečanosti.
O samim rezultatima i proceduri glasovanja kao i o predloženim kandidatima izvijestio je Denis Relota, tajnik SZGP izrazivši tom prilikom zadovoljstvo što je proces Izbora proširen te što su se u njega aktivno uključile članice SZGP. Relota je bio i kritičan prema onim, doduše u manjini, sportskim udrugama koje se poziv ignorirale, podsjetivši ih da je sudjelovanje u ovakvim i sličnim događanjima obaveza koju se prihvatili članstvom u ovoj sportskoj obitelji.


Kako to i priliči, najbolje sportaše pozdravila je i gradonačelnica Anamarija Blažević čestitavši svim nominiranim sportašima. „Ugodno je znati da je u ovogodišnjem izboru bilo čak dvanaest nominiranih sportaša, lijepa je to brojka za naš mali grad. Pohvalit ću stoga novouvedenu kategorizaciju nagrađenih sportaša, jer mlađima kroz ovakve nagrade treba dati vjetar u leđa, a sportskim djelatnicima odati priznanje za neophodan doprinos sportskom životu grada“, rekla je ovom prigodom gradonačelnica Blažević.

NAJBOLJI U 2018. GODINI

Zvjezdana Drašner, članica je Streličarskog kluba „Kuna“. Natječući se kao seniorka u kategoriji goli luk u 2017. godini osvojila je 13 medalja na natjecanjima nacionalne i međunarodne razine od čega 5 zlatnih, te po 4 srebrne i brončane. Između ostalog, pobjednica je turnira u Banja Luci, Sisku, Zadru gdje je osvojila naslov državne prvakinje uz postavljanje novog državnog rekorda. Drugoplasirana je na dvoranskom državnom prvenstvu, trećeplasirana na državnom prvenstvu u 3D streličarstvu, kao i na otvorenom prvenstvu Vojvodine. Pored vrijednih sportskih rezultata koje je ostvarila u prošloj godini, ističu u njenom klubu, Zvjezdana je i tajnica kluba i sudjeluje u radu s mladima.

Patrik Amić, član Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac lani se natjecao u kategoriji dječaci do 12 i 14 godina starosti, stil goli luk, pri čemu je osvojio 6 medalja od čega 4 zlatne, te po jednu srebrnu i brončanu. Postavio je po jedan pojedinačni i jedan ekipni državni rekord. Od najznačajnijih rezultata ističemo dva pojedinačna naslova prvaka države u različitim streličarskim disciplinama, te jedno ekipno prvenstvo Hrvatske, te jedno ekipna titula viceprvaka Hrvatske.

Sadmir Delihodžić je u sportu još od djetinjstva kada je počeo igrati nogomet za NK Hajduk i bio je inicijator ponovnog pokretanja njegove aktivnosti nakon Domovinskog rata gdje je 1995. godine preuzeo poslove tajnika, koje je obavljao sve do 2010. godine. Povremeno bio i oružar, trener mlađih kategorija i obavljao niz drugih poslova neophodnih za funkcioniranje kluba. Istovremeno je preuzeo tajničke poslove u Nogometnom središtu Pakrac koje obnaša i danas. Godine 2011. s grupom prijatelja pokreče Kuglački klub Slavonski banovac gdje je neko vrijeme bio aktivni kuglač, a danas je trener.
Na konstituirajućoj sjednici Sportske zajednice Grada Pakrac 2014. godine izabran je za njenog predsjednika.