Za ovogodišnje ljetovanje na Viru, u  odmaralištu GD CK Pakrac „Cvrčak“ ostalo je slobodno još 10-tak mjesta. To znači da je već sada ljetovanje rezerviralo oko 650 gostiju koji će na Viru boraviti deset dana između 16. lipnja i 5. rujna .

U odnosu na prošlu sezonu, pakrački CK nastavlja sa stalnom praksom podizanja standarda odmarališta.  Tako je riješen problem povremenih teškoća u opskrbi električnom energijom koju je izazivala nedovoljna zakupljenost angažirane snage. To je omogućilo da se u blagavaonici  postave stropni ventilatori, rekla nam Danijela Kiš, upraviteljica GD CK Pakrac.

Poboljšana je i opskrba soba pokućstvom. Dijelom su novi kreveti, madraci,  ormari i noćni ormarići kupljeni iz vlastitih sredstava, a dio je donirao jedna hotel iz Zadra.

Stanje je uobičajeno i  u Domu  za starije i nemoćne u Marinom Selu  koji je kontinuirano  maksimalno popunjen uz povremena ulaganja u podizanje standarda. Tako su nedavno uređene  dvije kupaonice u starom dijelu kao i  hodnici i unutrašnja stolarija, a priprema se cijeli objekt za  kandidiranje  na projekt mjera energetske obnove u zgradama javnog sektora.

Za  zaposlenike i Sindikat EKN, dobra je vijest da je prošlomjesečnim potpisivanjem kolektivnog ugovora koji se primjenjuje od veljače osnovica za obračun plaće povećana za sedam posto, kao i razne naknade poput  rada nedjeljom, blagdanom i noću, uskrsnica, božićnica i obračun prijevoznih troškova.

Lani u vrijeme izbornih aktivnosti u HCK se u mjesec dana učlanilo stotinjak  novih članova koji su time uz oko 140 ranijih članova stekli pravo glasa. Sada je vrijeme da ponovo plate godišnju članarinu, osim ako se nisu zasitili humanitarnog rada.  Do sada je u to učinilo tek njih 26.