U organizaciji Župe Uznesenja Blažene djevice Marije Pakrac, udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika te Grada Pakraca i ove će se godine, 17. ožujka, povodom Dana grada Pakraca održati tradicionalni 9. „Križni put grada Pakraca“

Okupljanje sudionika predviđeno je ispred spomen kapelice u Kusonjima, a posljednja XIV (četrnaesta) postaja bit će kod središnjeg križa na Spomen - obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Rimo-katoličkom groblju u Pakracu.

“Križni put je prvo krenuo kao Križni put branitelja, međutim budući da se isti održava u vrijeme uoči obilježavanja Dana grada Pakraca, odlučili smo isti preimenovati u „Križni put Grada Pakraca“. Križ nose predstavnici braniteljskih Udruga, iza križa idu zastave Republike Hrvatske koje nose krizmanici (oko 30 zastava), potom zastave braniteljskih udruga, vatrogasnih društava i ostalih te svećenik i vjernici. Tekst postaja posebno je prilagođen ovom području, a moli se za sve koji su dali živote i koji su pomogli u stvaranju suverene Republike Hrvatske. Na prvoj postaji moli se za poginule Bjelovarčane u Kusonjima, na drugoj za zatočenike četničkog logora Bučje, te iz zasjede ubijenog hrvatskog branitelja Vencislava Štrbca itd. Svaki metar ovog prostora natopljen je krvi onih koji su stvarali Hrvatsku, te se na ovom Križnom putu prisjećamo svih njih“, stoji u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik povodom održavanja subotnjeg Križnog puta.