Glumačka skupina KPD "Sloge" s predstavom „Roza Roz“ nastupit će od 11. do 13. svibnja u Pazinu  na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Ovo priznanje ostvarili su jučer kada su predstavu odigrali  pred učenicima sedmih i osmih razreda pakračke  škole, ali i pred  Draškom Zidarićem, selektorom Festivala koji predstavlja smotru  najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga.

Kako je rekla redateljica predstave Dubravka Špančić, selektor im je jučer nakon predstave ukazao na nekoliko manjkavosti koje će u naredna dva mjeseca popraviti kako bi bili konkurentni ostalim kazališnim družinama mada neka od festivalskih nagrada nije cilj.

Pakračka publika je imala priliku premijerno predstavu pogledati 28. veljače u Hrvatskom domu

Radnja predstave obuhvaća sedam ženskih likova u kampu modnog dizajna koje naizgled djeluju kao skupina sasvim običnih djevojaka, no kako radnja napreduje svojom interakcijom na sceni otkrivaju da ispod površine svaka od njih ima dublje probleme. Probleme koji uključuju nasilje u vezi, probleme disfunkcionalne obitelji, prisilno nametnute društvene uloge, osjećaj otuđenosti posvojenih, osudu i omalovažavanje okoline radi različitosti u izgledu i ponašanju pa zapravo šalje poruku „Stop nasilju!“ što je  uz „Roza roz“ njeno puno ime.

Glumačku postavu čine izuzetno mladi glumci:  Kristina Zednik, Svea Anušić, Greta Špančić, Iva Sommer, Nina Babojelić, Lara Zelenika, Emi Ančić i Patrik Mercluft.

Na lanjskom 57. izdanju Festivala u Pazinu je nastupilo 13 kazališnih družina iz  Rijeke, Đurđevca, Koprivnice, Gornjeg Mihaljevca, Viljeva, Stažnjevca, Retkovaca, Vrbovca, Siska, Zaboka, Zadobarja, Bjelovara i Samobora s tim da je pazinski prvi dio cjelokupnog Festivala, a  drugi se održava u Vodicama.