Vremensko zatopljenje utjecalo je da jutros, unatoč obilnoj kiši imamo napokon solidnu ponudu na pakračkoj tržnici, što je po prvi put u ovoj godini. Primjerice prošlog četvrtka kada smo bilježili jutarnju temperaturu od 12 stupnjeva Celzijusa ispod nule, nije bilo niti jednog prodavača na zelenoj tržnici, tek nekoliko na bijeloj, jedan na vanjskim štandovima i jednog iz kombi vozila. Ovog četvrtka ih je stiglo znatno više pa je ponuda voća, povrća i ostalog asortimana uključujući i popularnu pečenjaru potpunija.
Osjetili su to i kupci pa su i oni već u prvim satima došli u većem broju nego što je to bilo slučaj kroz siječanj i veljaču. Očito su i njihove zimske zalihe pri kraju, a najavljeno buđenje proljeće stvorilo je i dodatne potrebe i volju za kupovinom.
Bez obzira na to što je kraj zime, dakle najskuplje godišnje razdoblje za voće i povrće cijene su nam se činile uobičajene i one su iznosile krumpir (u vreći 10 kg) 25 kuna, jabuke 5 kuna za kilogram, odnosno po vezici špinat 10 kuna, mladi luk 5 kuna, zelen za juhu 5 kuna. Jaja su se prodavala po uobičajenih 80 lipa do 1,20 kune po komadu. Pečena prasetina po 80 kuna, a janjetina 100 kuna za kilogram.


Uskoro će krenuti i sezonske prodaje, a preda li se zima, prvi će stići cvjećari što je već najavila danas pojava jednog štanda, godinama traženija roba na pakračkoj tržnici.