LAG-a Zeleni trokut obavještavamo sva zainteresirana poljoprivredna gospodarstva sa sjedištem na područjima gradova Pakraca,  Lipika, Novske te Općine Jasenovac i naselja Janja Lipa  da je 7. ožujka objavljen prvi  LAG natječaj za tip operacije E “Ulaganje u rast i diverzifikaciju malih poljoprivrednih gospodarstava” iz Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014-2020. godine.

Zainteresirani kandidati mogu prijaviti projekte od  22. ožujka  do 21. travnja. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za  ovaj natječaj iznosi 673.632 kune, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 €, odnosno 111.678 kuna. Pojednostavljeno rečeno nositelji 6 najboljih projekata će dobiti svaki nepovratno po 15.000 eura kojima  mogu financirati razvoj različite poljoprivredne proizvodnje pri čemu nisu uvjet dodatna vlastita ulaganja. Potpora se isplaćuje u dva jednaka dijela, prva rata nakon dobivanja odluke o odabiru, a druga nakon provedenih aktivnosti. Koja su sve ograničenja i kako do potrebnih bodova objašnjava tekst natječaja popraćen prilozima i obrascima, Pravilnikom o provedbi LAG natječaja, Popisom dokumentacije,  Kriterijima odabira, a sve to s obrazloženjima dostupno je  na Internet stranici LAG-a (http://lag-zelenitrokut.com)

Za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj natječaj održat će se radionica za potencijalne kandidate 13. ožujka u Pakracu (Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac, Zona male privrede 5) s početkom u 10 sati u okviru „Dana gospodarstva“

LAG će na terenskim radionicama prezentirati uvjete prihvatljivosti, kriterije odabira i procedure prijave. Pri tome, naglašava Igor Matek, upravitelju LAG-a,  je njima zabranjeno pisanje projekata, pripremanje natječajne dokumentacije i obrazaca za projekte koji se planiraju provoditi putem Lokalne razvojne strategije kao niti davanje bilo kakvih prethodnih mišljenje vezanih uz prihvatljivosti projekta i ostaloga.