U dosadašnjem tijeku zime na području Požeško-slavonske županije zabilježena je pojava oboljenja od gripe kod 306 osoba, što je za stotinjak više nego lani u ovo doba, ali još uvijek se ne može govoriti o epidemiji, kaže dr. Ante Vitalija, voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Mada je na području Pakraca i Lipika zabilježeno tek 17 slučajeva među njima je i jedini slučaj smrtnosti do kojeg je došlo u siječnju kod jedne naše starije sugrađanke. Svi ovi  statistički podaci su u okviru državnih prosjeka.

Opasnost od gripe trajat će još tri do četiri tjedna, kaže dr. Vitalija i stoga se građani trebaju pridržavati uobičajenih mjera opreza.

On dozvoljava da je slučajeva oboljenja bilo i više, ali su se građani liječili sami što je kod pojave manjih oblika prihvatljivo.

Ove godine je inače bila povećana potražnja za cjepivom protiv gripe pa je uobičajenih 5040 doza predviđeno za našu županiju otišlo vrlo brzo. Stoga su nabavili još dodatnih više od 500 doza tako da je tijekom studenog i prosinca na području naše županije cijepljeno protiv gripe 5579 građana.