Dosadašnja vršiteljica dužnosti Marina Major od 1. ožujka je i službeno ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana s četverogodišnjim mandatom. Nakon provedenog javnog natječaja na tu dužnost ju je imenovalo Upravno vijeće Bolnice koje čine prim. Viktor Vidović, kao predsjednik, dr. Nenad Pejić, Marijan Širac (predstavnici osnivača Županije), dr. Vesna Cišper (Stručno vijeće) i Edo Bahnik (sindikati).

Time je nakon odvajanja od OŽB Požege u siječnju  osamostaljivanje  ušlo u drugu fazu u kojoj će uskoro biti imenovani iz redova zdravstvenih radnika zamjenik/ca ravnateljice te dvoje pomoćnika/ca: za kvalitetu i sestrinstvo koja je ujedno i glavna sestra Bolnice.  Nakon toga će biti potrebno izraditi opće akte kao što je ustrojstvo odjela i njihovih voditelja odnosno sistematizaciju radnih mjesta za sadašnjih 236 zaposlenika.
Marina Major je diplomirana pravnica koja je u struci radila u Bolnici od 2013. godine do lani kada je imenovana za predstojnicu pakračkog dijela bolnice i zamjenika ravnatelja tada jedinstvene OŽB Požega. Od 1. siječnja je bila vršiteljica dužnosti ravnateljice OŽB Pakrac.

U odnosu na lanjsku ustrojstvo bolnice, osamostaljivanjem su s radom nastavili svi odjeli i dijagnostičke ambulante osim dermatološke pri čemu je došlo do manjih korekcija radnih vremena jer dio ambulante ugovorom popunjavaju liječnici iz okolnih zdravstvenih ustanova. Što se tiče obima posla, ravnateljica je rekla da su u prva dva mjeseca za uslugu HZZO-u fakturirali iznad ugovorenih mjesečnih limita. Što se tiče  statusa veteranske bolnice,  u  tijeku je definiranje kriterija financiranja za sve ustanove sa navedenim statusom,  od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, u dogovoru s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom branitelja.