Mada su u subotu u 13 sati na svim državnim cestama na području županije ukinute zabrane i ograničenja  koje su bile na snazi uvjetovani zimskim uvjetima, ipak je ovog vikenda bilo zastoja na prometnicama našeg kraja, javlja u dnevnom biltenu požeški područni ured Državne uprave za spašavanje (112). Tako je uslijed teškoćama izazvanih poledicom 3. ožujka u  vremenskom razdoblju od 18,45 do 21 sat za sav promet je privremeno bila zatvorena D 47 Jagma-Korita, a u vremenu od 18,45 do 19,25 sati D 38 na Bučju.

Unatoč teškoćama policija jutros nije izvijestila niti o jednoj prometnoj nesreći ovog vikenda na pakračko-lipičkom području (na Požeštini dvije). Također PU Požega ništa ne kaže o tome kako je protekla ovog vikenda kontrola alkoholiziranosti vozača u Pakracu i Lipiku, ali se „hvale“ s dva rezultatska kapitalca na području Požeštine gdje su u noći sa subote na nedjelju u Srednjem Selu zatekli vozača za upravljačem s 2,47 promila. No njegov rekord je bio kratkog vijeka jer su nekoliko sati kasnije u Požegi našli vozača s čak 3,35 promila. Obadvojica su „ugošćena“ na trežnjenju u postaji, a račun će im iznositi do  15 tisuća kuna, 3 negativna prekršajna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima u trajanju do devet mjeseci.

Unatoč hladnoći opskrba unutar komunalnih službi (plin, voda, struja, telefon) je bila uredna osim za stanovnike Strossmayerove ulice u Pakracu koji su zbog puknuća cijevi  u nedjelju od 4,35 pa do 20 sati bili bez vode, javlja služba 112.

Opljačkali lampomat

Policija javlja i o neobičnoj „teškoj krađi provaljivanjem“ na pakračkom i lipičkom groblju, a cilj provalnika, ili više njih,  su bili automati za svijeće  u vlasništvu 41-godišnjaka iz Lipika, prilikom čega je otuđen kovani novac. Istraga je u tijeku, a sumnjivi su svi koji danas plaćaju u većoj količini kovanim novcem.

Od ostalih sigurnosnih aspekata na Županiji služba 112 spominje 34 interevencije Hitne medicinske pomoći pri čemu su jednom pomogla i Gorska služba spašavanja, a vatrogasci su imali pet tehničkih intervencija uklanjanja snijega s krovova ugroženih zgrada ili palog drveća s prometnica.