Jučerašnjom premijerom kazališne predstave „Roza Roz“, glumačke skupine KPD “Sloga” Pakrac u Hrvatskom domu “Dr. Franjo Tuđman”, započeo je službeni program obilježavanja Dana Grada Pakraca i blagdana svetog Josipa koji će trajati do 19. ožujka kada će biti zaključen uobičajenom svečanom sjednicom Gradskog vijeća Pakrac na kojoj će biti dodijeljene gradske nagrade za ovu godinu o čemu će odlučiti vijećnici na sjednici sazvanoj za 9. ožujka.

U ta tri tjedna, prema do sada poznatom programu građani i gosti će imati prilike prisustvovati i sudjelovati u više sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija pri čemu se  ulaznice neće naplaćivati uključujući i koncert rok grupe „Opća opasnost“ (sportska dvorana, 17. ožujka -  20 sati) što je možda za mnoge najinteresantniji sadržaj ovogodišnjeg programa.

Ističemo da se godinama najposjećeniji sadržaj priredba „Poklon mome gradu“ na kojoj nastupaju pakrački vrtićanci, osnovci i srednjoškolci uz dodjele nagrada najuspješnijima u prošloj školskoj godini održava 16. ožujka u 18 sati. Za 13. ožujka je zakazan Dan gospodarstva, a za 17. (subota)  Sajam udruga i Križni put, još dvije manifestacije koje Dan Grada iz godine u godinu čini prepoznatljivim. Između toga je još podosta  sportskih i kulturnih manifestacija gdje se kao organizatori i sudionici pojavljuju pakračke udruge. U odnosu na službeni plakat programa bit će određenih izmjena. Tako je do sada poznato da će izostati za 17. ožujka najavljena atletska utrka.