banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Dječji vrtić maslačak provodi anketu među roditeljima, sadašnjim kosnicima vrtića o potrebi produljenja radnog vremena u poslijepodnevnim satima.

Kako nam je rekla Višnja Klobučar, ravnateljica Vrtića, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava najavilo je da su iz Europskog socijalnog fonda osigurana sredstva za provedbu produljenja rada dječjih vrtića u iznosu od 300 milijuna kuna kojima se u slijedeće dvije godine mogu financirati u Hrvatskoj plaće 700 dodatnih odgajatelja, kuhara, i čistača, dio troškova prehrane djece, dodatna oprema za vrtiće i edukacije.

U Pakracu, kaže ravnateljica interes za produživanjem radnog vremena već otprije postoji, prvenstveno za raniji početak rada vrtića radi čega je od 1. ožujka najavljeno novo radno vrijeme. Trenutno  vrtić  radi 10 sati dnevno, od 6.30 do 16.30 sati, što je ujedno zakonski maksimum dnevnog vremena koje dijete smije provesti u ustanovi ovog tipa. Radno vrijeme će se najprije produžiti na 12 sati dnevno i to od 5.30 do 17.30 sati i odnosi se samo na  matičnu zgradu  u Ulici Matice hrvatske, ne i na područne vrtiće u Prekopakri, Badljevini i Obriježi. Postojeći kadar će biti sasvim dostatan za novi režim rada i neće biti zapošljavanja dodatne radne snage, a cijena vrtića za korisnike ostaje nepromijenjena .

Novi režim rada i anketa koja je podijeljena roditeljima mehanizmi su kojima će se utvrditi postoji li i koliki je interes za dodatnim produljenjem radnog vremena do eventualno 21 ili 22 sata imajući u vidu roditelje koji rade u tvrtkama koje u Pakracu i njegovoj okolici zapošljavaju i rade u smjenskom režimu rada. Ukoliko se pokaže da interes postoji, ovisno o njegovoj količini, pristupit će se natječaju i probati posegnuti za navedenim sredstvima EU fondova. Sukladno tome će se i zaposliti dodatna radna snaga u vidu odgojnog, prehrambenog i sanitarnog kadra. Stvaranu potrebu pokazat će anketa.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić