Treći pohod na Norvešku i to na popularnom električnom biciklu Greyp – proizvodu kuće Rimac Automobili – bila je tema multimedijalnog predavanja Hrvoja Jurića održanog 8. veljače pred više od pedeset posjetitelja u pakračkoj Gradskoj knjižnici.

Hrvoje Jurić, „pustolov na biciklu“ kako ga drugi vole predstavljati ili „mali od bicikla“ kako u šali naziva sam sebe, vješto je kroz 90 minutno predavanje, obogaćeno nekolicinom kratkih video-zapisa iz dokumentarnog filma „The Northest Electric Ride“, prenio dojmove svog trećeg posjeta ovoj sjevernoeuropskoj državi. Zanimljive crtice iz predavanja, poput onih o konstantno lošem vremenu koje ga je pratilo, ponekom planinarskom pohodu u kratkom predahu od bicikliranja te o susretljivosti novih norveških prijatelja, upotpunjene su humorističnim opaskama o profesionalnom odnosu s preostalim dvojcem koji ga je pratio u ovoj avanturi - svojim snimateljem Sinišom Glogoškim te suradnicom Majom Vonić.

Pažnju posjetitelja privukao je i električni bicikl Greyp G12H, na žalost ove večeri prisutan samo kroz video-materijale, kojim je Jurić prešao preko 3000 kilometara norveškog teritorija po gotovo svim vremenskim uvjetima, vozeći na električni pogon kroz fjordove te uz neke od najviših planinskih prijevoja. Greypom je prošao i neke nama nezamislive infrastrukture budućnosti poput podmorskih tunela s kružnim tokovima – jedinu prometnu poveznicu kopna s obližnjim otocima. Nakon norveške avanture Greyp je Hrvoju ostao u trajno vlasništvo.

Od planova za budućnost Hrvoje je Pakračanima ekskluzivno, ali u određenoj diskreciji, najavio novi veliki projekt koji je planiran za 2019. godinu, a iz kojeg ćemo otkriti samo to da zahtjevnost istog traži povećanje njegove tjelesne mase za gotovo 10 kilograma.

Na povećanju mase Hrvoje je mogao poraditi već iste večeri uz kvalitetno craft-pivo koje je zajedno s posjetiteljima mogao kušati zahvaljujući pakračkom pivaru Marku Barčanu, koji je točio svoje poznato „Slavonica“ pivo.