banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Iako je bilo najavljeno da će pakrački Komunalac od 1. veljače početi s naplatom odvoza kućnog otpada prema broju mjesečnog pražnjenih zelenih kanti namijenjenih miješanom komunalnom otpadu, primjena ove odluke je odgođena za 1. ožujak, zaključak je to s koordinativnog sastanka koji su 2. veljače imali čelnici Pakraca i Lipika s vodećim ljudima Komunalca, rekao  je njegov direktor Zdravko Vostri.

Razlog pomicanja termina početka primjene novog sustava  naplate  za mjesec dana je potreba da se u tom razdoblju dodatno putem obavijesti (letaka) educira stanovništvo i obave dodatne prilagodbe u Komunalcu.

Također na istom sastanku je zaključeno da se Komunalac prijavi na naredni natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi sufinanciranja nabavki za sve korisnike žutih kanti ili kontejnera koji bi služili u domaćinstvima za odvajanje plastike. Kao i kod papira i te kante, odnosno kontejnera kada je riječ o stambenim zgradama, praznile bi se za potrošače besplatno.

Također je zaključeno  da se u Fondu, a Vostri natječaj očekuje tijekom proljeća, Komunalac kandidira i za još dodatnih komopstera.

Podsjetimo, kada od 1. ožujka  krene sustav naplate prema broju mjesečnih pražnjenja samo zelenih kanti domaćinstvo će plaćati bez obzira na broj članova i veličinu stambene površine mjesečni paušal od 12 kuna, te jedno pražnjene zelene kante od osam kuna uvećanih za 13 posto PDV-a što ukupno iznosi mjesečno 22,60 kuna, te svako dodatno pražnjenje zelene kante (drugo, treće ili četvrto) dodatnih oko 9 kuna.  Naglašavamo da je pražnjenje kante za papir (smeđe) i dalje besplatno.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić