banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Ivica Mateš će i naredne četiri godine biti predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac-Lipik, odlučili su na subotnjoj izbornoj skupštini održanoj u gradskoj vijećnici  njegovi članovi. Uz Mateša za dopredsjednicu je izabrana dr. Marica Topić, a za tajnika Mijo Štimac. Također izabran je i djelomično izmijenjen sastav Izvršnog, Nadzornog odbora i Suda časti. Govoreći nakon izbora Mateš je zahvalio dosadašnjem čelništvu Udruge u skoro istom sastavu kao i novom obećavši jednako tako uspješan rad.

Kako je izvještajna skupština održana pred dva mjeseca u radnom dijelu se je samo govorilo o financijama pa je naglašeno da je za prošlogodišnji rad potrošeno 27.300 kuna od čega je Grad Pakrac osigurao 7.000, Lipik 3.000, Županija 12.000, a ostalo su dali članovi i donatori. Za ovu godinu za skoro isti program rada planiraju prihodovati 38.000 kuna, a od gradskih i županijskih proračuna očekuju 3 puta po 10.000 kuna, dok će ostalo namaknuti članarinama i donacijama.

U financijskom izvješću nije iskazana materijalna donacija u odorama vrijedna oko 10.000 kuna koju je osigurao  Zdravko Crnković.

Skupština je iskorištena i za svečano potpisivanje Povelje o zajedničkoj suradnji UHBOL-a PTSP-a Pakrac-Lipik s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata i Društvom  medicinskih sestara i tehničara  Domovinskom rata, podružnice Pakrac-Lipik. Potpisnici  su bili Ivica Mateš,  Ljerka Pavković i  Olivera Zelić.

Skupštinu su pozdravili i poželjeli Udruzi i dalje uspješan rad potpisnice sporazuma, Božidar Lujanac u ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik, Đurđica Brajdić iz Karlovca u ime Udruge medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, dogradonačelnik Lipika Slobodan Katunar, kao i donator Zdravko Crnković.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić