Kao što ste na našem portalu mogli pročitati još sredinom studenog prošle godine, pakračkom prugom će nakon 2014. godine ponovo biti uspostavljen željeznički putnički promet. Istina, obećanja su bila da će vlak voziti već krajem prosinca, no objektivne okolnosti uvjetovale su da se prva vožnja dogodi dva mjeseca kasnije. Uglavnom…

HŽ Putnički prijevoz ponovno uvodi željeznički putnički prijevoz na relaciji Virovitica – Daruvar – Banova Jaruga. Od 5. veljače u promet će biti uvedeno 13 vlakova; dva vlaka vozit će na relaciji Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica, devet vlakova na relaciji Daruvar – Banova Jaruga – Daruvar, a dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata vozit će petkom na relaciji Zagreb GK – Daruvar – Virovitica i nedjeljom na relaciji Virovitica – Daruvar – Zagreb GK. Uz 13 navedenih vlakova, putnici će se nastaviti prevoziti i autobusima na relacijama Virovitica – Daruvar – Virovitica i Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica (9 autobusnih linija).
Točan dolazak vlakova na pakrački kolodvor, kao i polazak s istog još nemamo, a objavit ćemo ga naknadno.


Ključnom sastanku po ovom pitanju održanom prošlog tjedna u Zagrebu prisustvovala je i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević koja je o ponovnom uspostavljanju putničkog prometa rekla:
- U Zagrebu smo se sastali sa Željkom Ukićem, predsjednikom uprave HŽ Putnički prijevoz, te Mihaelom Tomorad Sušac, ravnateljicom Ureda Uprave HŽPP. Predstavnicima Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije, službeno je predstavljen program revitalizacije putničkog prijevoza na spomenutoj relaciji te je zaključeno da od 5. veljače ponovo našom prugom vozi putnički vlak. Važno je reći da će se probati sa županijama osigurati povoljnije cijene karata, a razgovori se vode i oko eventualnog subvencioniranja karata studentima, no ova moguća povlastica studentima u svakom slučaju ostaje u nadležnosti spomenutih županija.
Kako bi promovirao revitalizaciju željezničkoga putničkog prijevoza na relaciji Virovitica – Daruvar – Banova Jaruga, HŽ Putnički prijevoz u nedjelju, 4. veljače 2018. godine organizira promotivnu vožnju vlaka 950 na relaciji Virovitica (16.20) – Daruvar (18.04) – Zagreb GK (21.20). Vožnja u tom vlaku 4. veljače je besplatna, a vlak se u Pakracu očekuje oko 18,30 sati.