banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Niti jedna ponuda nije pristigla na Trgovački sud u Sl. Brodu za kupnju bivšeg industrijskog dvorišta “Papuka“ DI Pakrac na javnu dražbu oglašenu u stečaju tvrtke „Grupe Ferdinand“ d.o.o koji je završen u ponoć 14. siječnja.

Stoga je stečajni upravitelj Zlatko Markasović na elektronskim stranicama Fine objavio novi oglas za javnu dražbu koji završava 11. travnja.

Podsjetimo 23. listopada Trgovački sud u Sl. Brodu  u stečajnom postupku tvrtke „Grupe Ferdinand“ čiji račun je blokiran potraživanjima vjerovnika u iznosu od  1,9 milijuna kuna, oglasio je javna dražba  kojom se prodaju nekretnine stečajnog dužnika,  osam cjelina nekadašnje industrijsko dvorište „Papuka“, ukupno nešto više od 16 hektara, sudski procijenjenih na nešto manje od 5,9 milijuna kuna. Jednu cjelina sastavljenu od 18 katastarskih čestica veličine oko 10 hektara s dvije zgrade (nekadašnja pilana i uprava - bezmalo 7000 četvornih metara) procijenjena je na nešto manje od 4 milijuna kuna, jedna veća  čestica (5 hektara) s pripadajućom zgradom površine 1210 četvornih metara za 1,2 milijuna kuna te šest manjih procijenjeni od 300.000 pa do nekoliko desetaka tisuća kuna.

Najniža prihvatljiva ponuda nije smjela biti manja od 75 posto procijenjene vrijednosti (ukupno 4,42 milijuna kuna). Kako nije pristigla niti jedna ponuda, u novoj javnoj dražbi, najniža prihvatljiva ponuda ne smije biti manja od  50 posto procijenjenih vrijednost, odnosno za svih 16 hektara treba izdvojiti  najmanje tek  nešto manje od 3 milijuna kuna.

Zainteresirani ponuditelji, da bi njihova ponuda bila vjerodostojna do 19. ožujka moraju uplatiti jamstvo u iznosu od 10 posto procijenjene vrijednosti nekretnine za koju su zainteresira.

U koliko niti na ovoj javnoj dražbi ne bude zainteresiranih kupaca, na trećoj najniža prihvatljiva ponuda će biti najmanje 25 posto procijenjene vrijednosti (manje od 1,5 milijun kuna), a na četvrtoj tek za jednu kunu po nekretnini, odnosno 8 kuna za cjelokupno dvorište.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić