banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Stotinjak medalja od čega polovina zlatnih, pet pojedinačnih od ukupno devet naslova prvaka Hrvatske te šesnaest državnih rekorda rezultat su ustrajnog i kvalitetnog rada članova pakračkog Streličarskog kluba „Kuna“ u 2017. godini.  Ovo su pobrojani tek najveći uspjesi pakračkih Kuna iščitani iz izvještaja o sportskim rezultatima u protekloj sezoni, koje je na skupštini kluba održanoj 15. siječnja u prostoru nekadašnje kuglane na Pilani prezentirala tajnica kluba Zvjezdana Drašner.

Osim ostalih vrijednih rezultata, Drašner je izvijestila da se u klubu intenzivno radi s mladim kategorijama, što je od izuzetnog značaja jer klubu na taj način garantira opstojnost i u budućnosti. Dodala je da su streličari tijekom godine nastupali na natjecanjima propisanim kalendarom HSS, Jadranskog 3D pokala, a „pucali“ su i na međunarodnim natjecanjima u Srbiji i Francuskoj. Tijekom godine Drašner, Nemet i Šebić ostvarili su potrebne uvjete za kategorizaciju HOO i oni danas imaju status vrhunskih sportaša III. kategorije. Posebno je pozdravljen nastup Mirele Miletić i Ane Winter na Svjetskom 3D prvenstvu u Francuskoj gdje su ostvareni rezultati sukladno očekivanjima.

Izvještaj o radu podnio je predsjednik kluba Zoran Petrović iz kojeg izdvajamo kontinuiran rad dvadesetak članova kluba tijekom sezone koja je podrazumijevala dvadeset i pet natjecanja širom Hrvatske. Posebno su ponosni na domaćinski turnir povodom obilježavanja VRA „Bljesak“ kad je u svibnju na Omanovcu organizirano streličarsko natjecanje na kojemu je sudjelovao šezdeset i jedan natjecatelj iz dvadeset i jednog kluba iz tri države. Petrović je pohvalio izuzetan angažman članova kluba što je rezultiralo organizacijom na najvišem nivou, i pohvalom svih sudionika.

Iz plana rada u sad već tekućoj godini nema se previše za izdvojiti jer će streličari raditi po redovnom i propisanom kalendaru HSS-a. U organizacijskom smislu očekuje ih ponovo turnir povodom Bljeska te onaj u sklopu Lipičkog ljeta, koje će organizirati u suradnji s Gradom Pakracom, odnosno Lipikom.  Kao jedan od prioriteta označeno je i trenersko školovanje Zvjezdane Drašner,što bi unaprijedilo, ali i omasovilo rad s mladima, dok će se sukladno s financijskom situacijom, ali i dogovora s Gradom Pakracom, nastojati sanirati i krovište stare kuglane kako bi imali normalne uvjete za trening u zatvorenom prostoru.

Financijski izvještaj podnio je blagajnik kluba Dario Marošević, a ispred Grada Pakraca sportske ambasadore našeg grada pozdravio je dogradonačelnik Marijan Širac, čestitavši na ostvarenom i poželjevši im dogodine još impresivniju sezonu.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić