Na temelju raspisanog internog oglasa za imenovanja rukovodećih policijskih službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova za radna mjesta načelnika policijskih postaja i provedenog postupka, glavni ravnatelj policije na prijedlog načelnika Policijske uprave požeško-slavonske imenovao je Roberta Hrastića za načelnika Policijske postaje Pakrac. Na dužnost je stupio 4. siječnja 2018. godine.

Novi načelnik Policijske postaje Pakrac Robert Hrastić rođen je u Pakracu 1977. godine, a osnovnu školu pohađao je u Pakracu i Zaprešiću. Nakon srednjoškolskog obrazovanja, Opće gimnazije u Pakracu i Srednje policijske škole u Zagrebu, upisao je Kineziološki fakultet u Zagrebu na kojem je i diplomirao.

Robert Hrastić ima više od dvadeset godina radnog iskustva na policijskim poslovima. Svoju policijsku karijeru započeo je na radnom mjestu policajac u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, da bi kasnije bio premješten na radno mjesto detektiva kriminaliteta droga, a   zatim vođe grupe kriminaliteta droga.

Od 2014. godine u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj (PP Pakrac) obnašao je dužnost pomoćnika načelnika Policijske postaje za kriminalističku policiju sve do nedavnog imenovanja za načelnika PP Pakrac.

Odlukom Ravnateljstva policije do sada je tri puta prigodno nagrađivan zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti Republike Hrvatske (veljača 2004. g., svibanj 2008. g. i lipanj 2009. g.).