Aria, kći majke Danijele Vončine Štampf i oca Darka Vončine je prva ovogodišnja pakračka beba. Rođena je 3. siječnja u 7 sati i prvo je dijete u ovoj pakračkoj obitelji. Porodu je, što je sve češća praksa u pakračkoj bolnici, prisustvovao i otac te nakon tog iskustva preporučuje i drugim očevima.  Mala Aria je tek za sat vremena pretekla drugu ovogodišnji porod u pakračkom rodilištu kada je na svijet došla također mala Pakračanka.

U povodu toga pakračko rodilište je poslijepodne posjetila u pratnji v.d. ravnateljice pakračke bolnice Marina Major i osoblja ginekologije, gradonačelnica Anamarija Blažević te majci uručila prigodan dar i poklon bon u iznosu od 1000 kuna.

Tom prilikom je uz uobičajene čestitke i lijepe želje istaknula da se veseli svakoj novoj pakračkoj bebi, naročito kada je prvo u obitelji. Majka Danijela je zahvalila osoblju rodilišta na uspješnom porodu i cjelokupnoj primjerenoj skrbi.

Lani je u pakračkoj bolnici rođeno 429 djece što je za 80 beba ili 16 posto manje nego godinu dana ranije čime smo ostali u okviru hrvatskog prosjeka.

No kako pakračkom rodilištu gravitiraju stanovnici i lokalnih gradova od tih 429 novorođenčadi tek  je 76 malih Pakračana i Lipičana. U ovom desetljeću najviše djece u pakračkom rodilištu je rođeno 2012. kada je na svijet došlo 580 djece.

Aria će ujedno biti i prva beba koja će primiti povećanu naknadu za novorođenčad koja odlukom gradonačelnice iz prošlog mjeseca je povećana za 500 kuna i sada iznosi 1.500 kuna za prvo dijete u obitelji, 2.000 za drugo, 2.500 za treće, te 3.500 kuna za četvrto i svako slijedeće.