Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pakračkih branitelja i prijatelja branitelja iz Varaždina prijepodne je kod spomenika u Šeovici komemoracijom obilježena  26-ta obljetnica akcije „Alfa“ koja je trajala od 24. do 29. prosinca 1991. godine, a kojom je oslobođen jedan dio tadašnje Općine Pakrac.

Obilježavanje u Šeovici je započelo obraćanjem Daria Maroševića, pakračkog branitelja sudionika ove akcije, u kojem je podsjetio na 36 poginulih branitelja  i jednog civila, te 61 ranjenog pri čemu od ukupnog broja stradalih  su šestero poginulih i 39 ranjenih bili pripadnici 76. pakračkog bataljuna.

O značaju i tijeku akcije vrlo emotivno je govorio Stipo Hodak, zapovjednik jedne od satnija 76.  pakračkog bataljuna i sam teško ranjen u akciji.

U ime svih građana braniteljima su zahvalili na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu, ali i na stalnim sjećanjima  na poginule suborce, pakrački i lipički dogradonačelnici Marijan Širac i Slobodan Katunar, naročito, kako su naglasili, prijateljima iz Varaždina koji su današnjoj komemoraciji nazočili s dva autobusa organizirana kroz Klub varaždinskih branitelja 1991-95, te Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Maruševec.

U ime gostiju iz Varaždina Vlado Leskovar je podsjetio da su u prosincu 1991. u Pakrac došli vojno pomoći, a danas će na prigodnom okupljanju darivati s poklon paketićima oko stotinjak djece polaznika područne osnovne škole i dječjeg vrtića iz Prekopakre.

Idući prema Šeovici pakrački i varaždinski branitelji su paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca počast poginulima, također u akciji Alfa, odali i kod spomenika „Golubica“ u Ulici Križnog puta i Kragujskom putu.