banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Načelnici pet općina i gradonačelnici pet gradova s područja Požeško-slavonske županije na čelu s županom dokazali su po ne znamo koji put kako imaju osjećaja za ono što je potrebno. Iznašli su mogućnosti i izdvojili financijka sredstva za kupnju novog dijagnostičkog aparata za Gradsku bolnicu Pakrac, buduću Opću županijsku bolnicu Pakrac i veteransku bolnicu hrvatskih branitelja. Vrijednost aparata za ultrazvuk, vrijedan je 500 tisuća kuna koji će pojačati mogućnosti dijagnostike pakračke bolnice, koja se od 01. siječnja odvaja od Opće županijske bolnice Požega i ponovno postaje samostalni pravni subjekt.

Svoje zadovoljstvo i zahvalu na ovom vrijednom aparatu izrekla je privremena ravnateljica ustanove u osnivanju, Marina Mayor, dipl. pravnica.

– Ovaj vrijedni aparat je za naš odjel radiologije, a donacija je još vrednija time što dolazi unutar naše županije, od svih naših susjednih gardova i općina, kao pomoć bolnici. Naš stari uređaj star je 8 godina i na njemu je napravljeno više od 30 tisuća pregleda. Ovaj novi i suvremeniji uređaj zadovoljava sve potrebe moderne dijagnostike na kojemu se mogu napraviti širi dijapazon ultrazvučnih pretraga. Njime ćemo poboljšati zdravstvenu skrb našim pacijentima što je nama najbitnije – rekla je Marina Mayor.

Svečanom prijemu aparata za ultrazvuk nazočili su načelnik Brestovca Zdravko Mandić, načelnik Velike Vlado Boban, načelnik Jakšića Ivica Kovačević, načelnik Kaptola Mile Pavičić, načelnik Čaglina Dalibor Bardač, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, predsjednik gradskog vijeća Lipika Mladen Dolić, liječnici i medicinske sestre bolnice te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

– Sretan sam i kao župan i kao čovjek što smo prihvatili prijedlog i svi zajedno u suradnji, kao i prošle godine, ove godine osigurali ovaj vrijedni aparat za bolnicu u Pakracu. Nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje. Kako od 1. siječnja dobivate i svoju samostalnost, mi vam pomažemo da vas vratimo u život. Ovo je i dobar znak za vaše područje gdje je od početka pisana povijest našeg Domovinskog rata, a svim vašim pacijentima pomoći da dođu brže do dijagnoze. Sada pripremate sve dokumente za samostalno poslovanje, mi u županiji pripremamo imenovanje vašeg Upravnog vijeća, a svima vam želim uspjeha u budućem radu – istakao je župan Tomašević.

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević istakla je da će grad Pakrac biti sa svojom bolnicom, da će maksimalno pomoći u njenom radu. Grad Pakrac uključio se i u osiguravanju stambenog prostora za liječnike koji se budu odlučili doći raditi u bolnicu Pakrac, osigurava subvencije za dječji vrtić za djecu mladih liječnika, cijelih liječničkih obitelji, čime ih dodatno želi privući u grad Pakrac.

Tekst i fotografije: www.pozega.eu
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić