banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

„Manje oružja – manje tragedije“ naziv je akcije Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu koje danas zaposlenici Policijske uprave Požeško-slavonske i Policijske postaje Pakrac na tržnici imaju promotivni štand. Na njemu posjetiteljima, među kojima su bili i učenici pakračke osnovne škole, dijele promotivne materijale većim djelom namijenjene upravo djeci u svrhu propagiranja dragovoljne i nekažnjive predaje oružja i eksplozivnih sredstava svih vrsta.

Mada je od rata prošlo više od 25 godina tijekom prvih 11 mjeseci ove godine na području Policijske  uprave Požeško-slavonske 90 osoba je predalo 14 komada različitog automatskog oružja dugih i kratkih cijevi, 39 komada poluautomatskog oružja, 109 različitih rasprskavajućih eksplozivnih naprava (bombe, mine), 15.679 komada različitog streljiva te 2,7 kilograma eksploziva, izvijestila je Nikolina Janković, policijska službenica za odnose s javnošću.

U letcima koje dijele policija i dalje naglašavaju da građani koji žele dragovoljno predati oružje ne podliježu nikakvim sankcijama to mogu učiniti pozivom na broj 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese doći će po oružje policijski službenik u civilu s vozilom bez oznaka i na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić