banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Ugovor o partnerstvu na projektu „Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac“ u vrijednosti 155,3 milijuna kuna potpisali su jučer Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik te čelnici gradova Pakraca i Lipika Anamarija Blažević i Vinko Kasana. Ovim ugovorom, što je neophodan korak do raspisivanja natječaja za izvođače radova, gradovi Pakrac i Lipik obvezali su se na sudjelovanje u financiranju projekta s oko 5,8 milijuna kuna što je oko 4 posto njegove ukupne  vrijednosti  pri čemu će Pakrac sudjelovati s oko 3,4 milijuna, a Lipik s oko 2,4 milijuna kuna. Sredstva se moraju osigurati u gradskim proračunima u naredne četiri godine.  

Ostala sredstva osiguravaju fondovi EU oko 110 milijuna te po 19 milijuna kuna Hrvatske Vode i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike  o čemu je Pierobon ugovor potpisao 1. prosinca u Osijeku.

Projektom će se unaprijediti javni vodoopskrbni sustav u svrhu osiguranja kvalitete i sigurnosti usluga opskrbe pitkom vodom kroz osiguranje dovoljne količine kvalitetne pitke vode i povećanje stope priključenosti stanovništva na javne sustave opskrbe pitkom vodom. Projekt obuhvaća dijelove 10 naselja s pakračko – lipičkog područja: Pakrac, Prekopakra, Kusonje, Filipovac, Lipik, Dobrovac, Japaga, Gaj, Kukunjevac i Donji Čaglić, a sastoji se od izgradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže i dovodnog cjevovoda, izgradnje crpnih stanica, rekonstrukcije vodoopskrbne mreže te dogradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Početak radova očekuje se polovinom iduće godine.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić