U Gradu Pakracu do sutra traju prijave za zapošljavanje u novom ciklusu javnih radova koji će započeti idućeg tjedna i trajat će šest mjeseci. Riječ je o izvanrednim mjerama Vlade RH kojim se u potpunosti financiraju radovi na preventivnim mjerama zaštite od požara i poplave kao što su sanacija  nerazvrstanih cesta i poljskih putova, divljih odlagališta smeća, oteretnih vodnih kanala, šumskih prosjeka, čišćenje drveća i šikara, snijeg i još mnogo toga drugog.

Gardu Pakracu je odobreno je pet takvih radnih mjesta iz ciljanih skupina koje su teže zapošljive poput dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, branitelje, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe  i slično pri čemu neke kategorije moraju provesti određeno vrijeme u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a neke niti to.

Vlada, koja snosi trošak njihove plaće u potpunosti,  je propisala za njih plaću u bruto iznosu od 3.840 kuna (neto oko 2800).

Kroz redovni program ovogodišnjih javnih radova, koji je završen 11. prosinca je u Gradu Pakracu ove godine prošlo 20 osoba radeći na raznim komunalnim  poslovima šest mjeseci.