Glavni gradski bor ove je godine smješten u dvorištu kurije Janković, a svojim ga je ručno izrađenim ukrasima danas okitilo gotovo stotinu mališana dječjeg vrtića „Maslačak“ iz Pakraca – onog matičnog iz centra, ali i onih područnih s Kalvarije i Prekopakre.

„Sretna sam što doprinosimo promicanju ovog prekrasnog prostora unutar kurije Janković, kao stvorenog za ovakva događanja. Danas kitimo bor, a naša djeca su se, zajedno s mojim kolegicama - njihovim odgojiteljicama, potrudila izraditi božićne i novogodišnje ukrase u čijoj su izradi sudjelovale sve odgojne skupine naših vrtića počevši od jaslica“, rekla nam je Višnja Klobučar, ravnateljica pakračkog dječjeg vrtića.

Da bi ukrasi dospjeli bliže vrhu bora, pobrinuli su se i momci iz DVD-a Pakraca koji su, kao i svake godine, bili na raspolaganju s vatrogasnim vozilom i protupožarnim ljestvama.

Prije samog čina kićenja, mališanima se obratila i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, koja im se zahvalila na trudu te ih pozvala da u petak 22. prosinca na istom mjestu posjete Božićni sajam na kojem će im, osim cjelodnevnog božićnog ugođaja, pred kraj dana pjevati Mia Dimšić.