U prostoru Područne škola Prekopakra danas je održana radionica Nacrtaj mi priču tijekom koje su učenici vlastitom kreativnošću uredili unutarnji prostor za igru.  Ova radionica je dio programa Ruksak pun kulture pokrenut od Ministarstva kulture RH, a odobrena je po prijavi škole na javni poziv resornog ministarstva - predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica u vrtićima te osnovnim i srednjim školama.

“Nacrtaj mi priču” je program arhitektonskih i krajobrazno-arhitektonskih radionica kojima se djecu u školama želi potaknuti na razmišljanje o prostoru i vlastitoj okolini. Osnovni cilj radionice je na djeci primjeren i zabavan način osmisliti i izraditi kreativni vanjski prostor za igru povezanu s poznatim dječjim bajkama ili pričama. Prekopakranska tema koju su učenici odabrali za svoj prostor je Ježeva kućica. Radionica je cjelodnevna, a odvijala se tako da su učenici najprije pomoću izrađenih geometrijskih likova izradili tlocrt mjesta radnje iz priče ili bajke, zatim to uz pomoć voditelja prilagodili odabranom prostoru.

„Cilj radionice je uključiti djecu u uređenju krajobraza  te ih posredno potaknuti da čuvaju svoju okolinu. Kasnijim korištenjem takvog prostora oni razvijaju kreativnost, verbalne i motoričke sposobnosti ali i suradnju različitih dobnih skupina“ doznajemo od tima voditelja koji čine arhitektice Mia Jurinović, Iva Šimić Erjavec te krajobrazna arhitektica Kaja Šprljan Bušić.

Kao dodatnu vrijednost radionice ističu nesvjesno i djeci prilagođeno učenje osnovnih arhitektonskih i krajobrazno-arhitektonskih problema, vještina i tehnika razmišljanja, primjerice pretvaranje zamisli u nacrt ili plan te njegovu realizaciju u prostoru, izrada prostornih zona, arhitektonska mjerila te izražavanje grafičkim simbolima.