Povodom obilježavanja 26. godišnjice okupacije Vukovara, Moto klub Korčula u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, organizira tradicionalnu, 10. vožnju motorima od Prevlake do Vukovara. Predvođeni Đanijem Radovanovićem, predsjednikom MK Korčula, dvije stotine motocikala poznatom će trasom, sve do konačnog cilja i krajnjeg istoka Hrvatske, odvoziti više od tisuću kilometara raspoređenih u pet etapa. Krenuli su 13. studenog iz Smokvice prema Korčuli, Stonu, Prevlaci i Ćilipima. Dan poslije prošli su Dubrovnik, Ploče, Makarsku, Split, Trilj, Sinj i Knin. U srijedu, 15. studenog, posjetili su Škabrnju, Gračac, Plitvička jezera, Slunj, Karlovac i Turanj i u večernjim satima Zagreb.

Danas je karavanu pozdravila Petrinja, Sisak, Kutina, Novska, Lipik, a to je oko 16 sati učinio i Pakrac gdje su ih u prostoru pakračke tržnice dočekali kolege motociklisti - članovi pakračkog MK Vitezovi tame, koji su im osigurali okrjepu i osviježnje. Recimo i to da karavana ima određenu logistiku pa osim toga štu su u svakom gradu imali organiziranu prehranu, okrijepu ili smještaj gdje su noćili, vozače prate vozila s dodatnom hranom i vodom, a prevoze i velik broj svijeća koje su palili na spomen mjestima iz Domovinskog rata.

Lošim vremenskim uvijetima, pomalo iscrpljene motocikliste pozdravili su i čelnici Pakraca gradonačelnica Anamarija Blažević te njezin zamjenik Marijan Širac, nakon čega su u društvu Darka Filipina, tajnika MK Vitezovi tame, s izaslanstvom gostiju posjetili spomen obilježje poginulim braniteljima na Rimokatoličkom groblju u Pakracu.

Nakon kratkog odmora i ugodnog druženja u našem gradu, karavana je nastavila zacrtanim putem prema Novoj Gradišci i Požegi, odakle sutra nastavljaju relacijom S.Brod – Našice – Đakovo – Osijek – Vinkovci sve do 17 sati kad je predviđen i konačan dolazak u Vukovar.