Uz redovne kino projekcije narednih osam dana KPD Sloga u kinu „Hrvatski dom“ priređuje i interesantan i raznolik prateći program.

Filmska projekcija za osobe s poremećajem

Sutra (srijeda) s početkom u 10 sati po prvi put u Pakracu organiziraju takozvane senzorske projekcije filma, namijenjena djeci i mladima s poremećajem senzorne integracije.
Ovim projektom djecu i mlade sa senzornim poteškoćama uključili bismo u svakodnevni život, odnosno svakodnevne aktivnosti kao sto je odlazak u kino. Postoji mnogo poteškoća s kojima se suočavaju djeca s poremećajem senzorne integracije i zato ne sudjeluju često u redovnim programima, a neki od najčešćih koji čine poteškoće su: glasan zvuk, jako svjetlo, blizina drugih (nepoznatih) ljudi, sjedenje na istom mjestu duže od nekoliko minuta, praćenje brzine izmjene slika, scena… Kino bi bilo i trebalo bi biti inkluzivno, odnosno dostupno svima, kao mjesto gdje djeca mogu biti ono što jesu – ni dobri ni loši, ni poslušni ni neposlušni – jednostavno svoji bez obzira na poseban ritam bilo kakve poteškoće u razvoju.
Izabrali smo film „Hrabri mališan“ s malo likova i jednostavnom radnjom, bez naglih i jakih zvukova, bez reklama i dugih najavnih špica. Prigušit ćemo upaljeno svjetlo, smanjiti zvuk, dozvoliti djeci da prošeću tijekom projekcije, da ponesu svoju omiljenu igračku i jednostavno dođu u kino uživati“, rekla nam je Dubravka Špančić, tajnica KPD „Sloge“.
Predstava koja počinje u 10 sati za članove udruga „Latica i Udruga za inkluziju, je besplatna.

Recital Davora Nigovića Leksija
Pakračanin Davor Nigović Leksi, sada živi u Zagrebu, u četvrtak u 21 sat na maloj pozornici caffe Cinema izvest će recital radnog naziva „Nekoliko ljubavnih i par očajnih“ uz pratnju na klavijaturama Vibora Čerića iz benda DeTour. Ulaz se ne naplaćuje.

Kazališna predstava

Matija Prskalo, poznata filmska televizijska i kazališnom umjetnica u srijedu 22. studenoga s početkom u 19.00 sati izvest će komediju „Samo jedna žena“. Cijena ulaznice je 40 kuna.
U predstavi protagonistica na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće.