Udruga hrvatske policije  branitelja Pakraca i Lipika je jedna od aktivnijih udruga, a naročito se ističe inicijativom i organizacijom obilježavanja napada na pakračku policijsku postaju 1. ožujka 1991. godine. Mi smo tu inicijativu morali prihvatiti jer smo bili važna točka Domovinskog rata i  Pakrac se  mora staviti na mjestu koje mu u obrani Hrvatske pripada, istaknula je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca na skupštini Udruge hrvatske policije  branitelja Pakraca i Lipika što je u subotu održana u gradskoj vijećnici. Ona je također pohvalila i literarni natječaj „Mladi i Domovinski rat“ koje provodi ova Udruga, poduprla je njihovu želju za objavljivanjem zbornika radova te zatražila da ne odustanu od njega, kako je tijekom izvještajnog dijela ta mogućnost, zbog manjka interesa, najavljena.

Skupština je bila izborna, a po treći put novi mandat predsjednika je dobio Miroslav Ivančić koji je u uvodnom dijelu istaknuo da je želio da na čelo Udruge dođe netko drugi, no nitko nije iskazao interes te izrazio mogućnost, pojavi li se kandidat, da i iduća skupština bude izborna.   Za dopredsjednika je izabran Miroslav Mizera, tajnica Udruge je Ana Gašpar, a blagajnica Davorka De Zan. Za članove predsjedništva su izabrani još Srećko ŠarčevićDavor AdžijevićZlatko Galović, Slavko HabijanecRinaldo HrastićDejan TutićDarko SedlarDarko Brinjak i Ante Lukić.

Podnoseći izvješće o radu između dvije skupštine,  Ivančić je istaknuo za ovu Udrugu uobičajene  aktivnosti kao što je spomenuta organizacija obilježavanja 1. ožujka, literarni natječaj „Mladi i domovinski rat“, suorganizaciju pakračkog Križnog puta kao i organizacija manifestacija „Susreti prijatelja“ na Omanovcu kojom se obilježava „Bljesak“ te memorijalnog turnira u čast Vlade Laučana, prvog poginulog pakračkog policajca koji se od ove godine igra u drugačijem formatu, umjesto branitelja igraju ga djeca. Pored toga Udruga je bila na izletima u Baranji i Vukovaru, sudjelovala na sportskim igrama branitelja u Bjelovaru i Petrinji za što je sve skupa potrošeno  68.000 kuna.

Sličan program rada je predviđen i za 2018. u približno istim financijskim okvirima.

U raspravi od članova je sudjelovao samo Roberto Mateš koji je ponovo govorio kao o neprimjernoj gesti lanjske maškare kada su se srednjoškolci maskirali u Tita, Jovanku i pionire što je izazvalo osudu i  djela gostujućih govornika.

Rad udruge  pohvalili su i poželjeli da tako nastave  dožupan Vedran Neferović, Željko Dolić, predsjednik Gradskog vijeće Lipik te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata  dr. Marica Topić, Miroslav Vacek, Silvija Svjetličić i Braco Ljevaković.