U Gospodarskoj zoni Pakrac 5, smještenoj u Bolničkoj ulici u Pakracu, u petak 10. studenog svečano će biti otvoren novi proizvodni pogon LED rasvjete u vlasništvu tvrtke Detas. Pogon je izgrađen na 2.000 četvornih metara, uz istu toliku površinu uređenog okoliša oko tvornice.

Vrijednost investicije je 5 milijuna kuna i u cijelosti je financirana sredstvima vlasnika tvrtke dok je Grad Pakrac investitora u cijelosti oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 140.000 kuna.

 O Detas grupi u Hrvatskoj

Podružnica Detas Grupe u Hrvatskoj osnovana je krajem 2012. godine kao prodajni i inženjerski ured za Srednju i Istočnu Europu. Početkom 2015. godine započinju proizvodnu aktivnost u Lipiku, trenutno u proizvodnji zapošljavaju 15 djelatnika, a u prodaji i inženjeringu njih 6.

U listopadu 2017. završavaju izgradnju proizvodnog pogona od 2000 m2 u Pakracu, a tijekom sljedeće dvije godine planiraju zapošljavati 40 zaposlenika u proizvodnji.

Hrvatska podružnica Detas Grupe je izvozno orijentirana i danas iz Hrvatske izvoze  proizvode iz DLEDS asortimana u Njemačku, Austriju, Slovačku, Češku, Sloveniju, Mađarsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru, Poljsku, Estoniju i Kosovo.

Program:

Okupljanje uzvanika: 10:00 – 11:00 sati

Početak programa: 11:00 sati

- uvodni govori odabranih uzvanika

- kratka video prezentacija Detas Grupe u Hrvatskoj

- svečano rezanje vrpce

- obilazak proizvodnog programa i objašnjenje proizvodnog procesa

- ručak za sve uzvanike