Posljednjeg dana listopada završeni su ovogodišnji gradski natječaji za učeničke i studentske stipendije. Dotad se u nadležni gradski ured  za nastavak stipendiranja iz prijašnjih godina (400 kuna mjesečno x 10 mjeseci) prijavilo 25 studenata trećih i viših godini, odnosno četvero studenata po socijalnim kriterijima (800 kuna mjesečno) te četvero studenata po kriterijima deficitarnosti (800 kuna). Istovremeno za početak primanja stipendije prijavilo se četvero  novih studenata drugih i viših godina (400 kuna). Tako da će u ovom programu Pakrac ove akademske godine  najvjerojatnije imati po ovim kriterijima 33 studenta stipendista, izvijestila nas je Dubravka Špančić, stručna zaposlenica gradske uprave.

Po novoj stipendijskoj liniji namijenjenoj isključivo studentima medicine  javilo se sedmero kandidata  (četvero prve godine i troje pete godine) koji bi u ovoj akademskoj godini trebali primati 1.200 kuna mjesečne stipendije.

Na natječaj za stipendiranje pakračkih srednjoškolaca koji se školuju u pakračkoj srednjoj školi za obrtnička zanimanja  (200 kuna mjesečno) javilo se tek dvoje učenika.

Broj kandidata je unutar predviđenih kvota za stipendiranje i ukoliko se naknadnim pregledom dokumentacije uspostavi da svi oni imaju zadovoljene natječajne kriterije nema razloga da itko bude odbijen.

U odnosnu na prošlogodišnji stipendijski program, šestero studenata je ušlo u završnu apsolventsku godinu koju Grad ne stipendira, a samo  jedan student je zatražio zamrzavanje statusa.