Gradska knjižnica Pakrac bit će u utorak 24. listopada od 18 sati domaćin gradskom natjecanju u čitanju naglas za učenike 3. do 8. razreda Osnovne škole braće Radić koje se održava u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige 2017.
Gradsko natjecanje, koje knjižnica organizira u suradnji s pakračkom osnovnom školom, druga je stepenica prema županijskom, a konačno i 5. Nacionalnom natjecanju koje će biti održano 23. i 24. studenog u Sisku.
Pravo sudjelovanje na gradskom nivou izborili su učenici koji su pobijedili na izlučnom školskom natjecanju, a borbu za plasman na županijsko natjecanje zaslužili su sljedeći pakrački osnovci svrstani u dvije starosne kategorije:

1. skupina:
Mislav Balešić (Mali milijarder), Dorotea Nadaždi (Blizanke), Lara Lepka (Mrvice iz dnevnog boravka); Nataša Grujić (Koko u Parizu)

2. skupina
Tamara Sužnjević (Čvrsto drži Joy-stick), Tara Čelec(Pobuna Pauline P.) , Ida Jirasek (Ljeto za pamćenje), Nina Babojelić (Odana).

Sustavom natjecanja je predviđeno da učenik čita knjigu po vlastitom izboru, za nastup ima 5 minuta od kojih će dvije utrošiti na usmeno obrazloženje svog odabira, a preostale tri minute su predviđene za izražajno čitanje naglas. Pratit će ih glazbena podloga za koju će se pobrinuti učenici i profesori OGŠ Pakrac.
Kod ocjenjivanja se uzima u obzir kreativnost uvodnog dijela, jasnoća i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam.